Política

GERVASI ASPA

ALCALDE DE DELTEBRE I CANDIDAT A L'ALCALDIA PER ERC

“Som el municipi català on més s'ha invertit”

L'objectiu d'ERC a Deltebre és aconseguir una majoria suficient per garantir un govern estable

Diu que el repte del nou govern ha de ser reduir el nombre de desocupats

Dialogant.
L'oposició li retrau que té un tarannà poc dialogant i dictatorial. Ell diu que no i ho atribueix a una estratègia legítima de l'oposició. El també president de la federació d'ERC a l'Ebre avança que el 50% de la llista de Deltebre serà de gent nova.

Per tercer cop consecutiu, Gervasi Aspa encapçala la llista d'ERC a les municipals de Deltebre. Aquest professor d'ESO, de 52 anys, fa pràcticament vuit anys que és al govern municipal del seu poble; primer com a tinent d'alcalde, fruit d'un pacte entre CiU i ERC, i aquests últims quatre anys fent d'alcalde a només un regidor de la majoria absoluta. Quin balanç fa d'aquest mandat?

Molt positiu, perquè Deltebre finalment ha obtingut el reconeixement que es mereix tant per part del govern de l'Estat com pel de la Generalitat. Si les Terres de l'Ebre eren un forat respecte de les inversions, Deltebre era un forat dins les Terres de l'Ebre, i aquests quatre anys hem reconduït la situació i hem estat el municipi del país on més inversió s'ha fet per habitant: 5.139 euros.

Quines actuacions destacaria?

El pont entre Sant Jaume i Deltebre, els sis quilòmetres de passeig fluvial que han aconseguit obrir el poble al riu o l'escola bressol, la més gran de Catalunya.

Per contra, van haver de fer marxa enrere en la redacció del pla d'ordenació urbana (POUM)...

Sí, això ha estat la part negativa del mandat, però va ser per una incompatibilitat tècnica d'un dels redactors del document. Amb tot, la part positiva és que vam aconseguir posar sobre el paper com ha de ser el Deltebre del futur, i això ha quedat.

Governar en temps de crisi pot ser contraproduent per als partits que governen. Creu que la crisi també li pot passar factura a ERC, a Deltebre?

Governar en temps de crisi requereix més imaginació i hem d'entendre la crisi com una oportunitat. No crec que aquí ens passe factura perquè continuem fent moltes inversions, malgrat la crisi.

Els grups de l'oposició fan pinya en molts temes i li retrauen que té un tarannà poc dialogant. Creu que si no aconsegueix la majoria absoluta hi haurà un pacte de tots contra ERC?

És evident que tenim un tripartit opositor (CiU, PP i PSC) i que si ERC no obté un resultat de majoria forta hi haurà un canvi d'alcalde i de govern. Pel que fa a les crítiques, l'oposició fa el que ha de fer; si no li poden retraure a l'alcalde que no fa obres li retrauen que és poc dialogant. És la seua estratègia. Jo estic obert a dialogar, però ells no entenen que és qui governa el que ha de prendre les decisions.

Si torna a governar, quins seran els reptes?

El principal objectiu del consistori ha de ser buscar inversions privades per generar ocupació. Tenim un 22% de desocupats i a Deltebre li cal algun tipus d'empresa fabril que pose fi al model d'activitat que tenim ara fonamentat en la construcció. Ja hem posat les bases per ampliar en 200.000 metres quadrats més el polígon industrial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.