Política

MANUEL GONZALO

CANDIDAT DEL PP A L'ALCALDIA DE TIANA

“S'ha de fer més política de diàleg”

El candidat del PP retorna a la política amb l'objectiu de recuperar el regidor

Aposta pel consens en les grans decisions del poble

El candidat del PP a l'Ajuntament de Tiana, Manuel Gonzalo, retorna a la política després de quatre anys retirat per problemes de salut. Gonzalo agafa el relleu de Ramona Martos, que en les eleccions del 2007 no va poder mantenir el regidor. L'alcaldable del PP es va estrenar com a regidor l'any 1996 i s'hi va estar fins al febrer del 2006.

C

om es planteja el seu retorn a la política?

És un repte personal que em prenc amb moltes ganes. Vist el que ha passat en aquests quatre anys a Tiana, vaig creure interessant reconsiderar el meu retorn a la primera línia política.

En l'època que vostè va estar al capdavant del PP, el PSC va tenir un aliat a l'ombra...

Els deu anys que el PP va estar a l'Ajuntament, vam ajudar a millorar la forma de fer les coses. En el nostre primer mandat al consistori, CiU governava amb majoria. Després va arribar el PSC a l'alcaldia. El PP es va decantar per una manera de fer política que va ser encertada i que, evidentment, no té res a veure amb la que hi ha ara.

Creu que s'ha perdut?

El que crec és que s'ha de dialogar més, arribar a acords, fer el tipus de política que en aquells moments i durant molts anys es va demostrar que va ser bona.

Entenc que discrepa amb l'acció de govern d'aquest darrer mandat...

No sóc qui per jutjar el pacte de govern que hi ha hagut aquests quatre anys. Sí que és cert que l'acció de govern ha estat condicionada per la crisi econòmica però jo no hagués pres determinades decisions d'àmbit financer que s'han aprovat, tenint en compte la difícil situació del consistori. El govern que surti el 22 de maig haurà de prendre mesures que vagin més enllà dels quatre anys.

Quins seran els eixos del seu programa electoral?

El que és primordial en aquests moments és fer un balanç de la situació real de l'Ajuntament. Ara toca ser realista i veure com es podran aguantar els 4 anys següents sense tirar d'increments d'impostos, que crec que són impopulars.

Fa quatre anys, van perdre el regidor. Creu que el canvi de candidat hi va tenir alguna cosa a veure?

En les eleccions del 2007, s'hi van barrejar molts factors que van perjudicar el PP, entre ells, la dispersió del vot amb la presència de Ciutadans. Vam perdre 100 vots i ens en faltaven uns cinquanta per mantenir el regidor. El canvi de cara no hi va tenir res a veure.

I que vostè sigui una cara coneguda, beneficia?

Tant de bo ens beneficiés! Però l'experiència em diu que no sempre és així. L'abstenció juga un paper important.

Es donaria per satisfet amb la recuperació del regidor?

L'objectiu del PP és recuperar el regidor i, si jo sabés com fer-ho, engrescar aquells que voten en altres eleccions al partit popular. En les autonòmiques del mes de novembre, el PP va obtenir 500 vots. Si tinguéssim aquesta representació en les municipals, el panorama seria ben diferent i tindríem més d'un regidor.

Quin paper creu que pot tenir el seu partit l'endemà de les eleccions, tenint en compte que a Tiana les combinacions són moltes?

Un partit que es presenta mai es pot plantejar ser a l'oposició, però som realistes. L'aspiració és poder ser determinant en els propers 4 o 8 anys a Tiana, sobretot per la situació de crisi econòmica en la qual ens trobem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.