Política

El «gilipolles» de Baixauli

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

No volem dir que Baixauli és un gilipolles, millor dit, ni ho diem ni deixem de dir-ho, això és cosa d'ell. Es tracta que volem comentar que en el darrer ple extraordinari, referint-se a l'oposició, els digué que estaven fent el gilipolles. Evidentment, es tracta d'un vulgarisme, inapropiat per a fer-ne ús en un ple. La sessió fou tensa i plena d'acusacions, insinuacions i improperis, però, com qui més crida no és qui té la raó, el que importa és el que passà en aquest ple extraordinari, exigit pel Bloc i pel PP per a tractar el tema de la concessió arbitrària de les obres del multifuncional, a una empresa que havia quedat la tercera en el concurs.

Ja s'havien produït uns fets insòlits al voltant del tema, primer en l'acte de concessió de les obres, perquè l'equip de govern s'havia abstingut i l'alcalde imposà el seu “criteri”, ignorant els informes tècnics. I, sobretot, perquè l'empresa adjudicatària havia estat presentada pel regidor trànsfuga, Machancoses, que encara que per manament judicial no pinta res a j'ajuntament, pel que es veu sí que hi pinta. Amb aquests fets, a més de la informació de què disposava el regidor Carles Primo i a proposta del regidor del Bloc, es demanà el ple extraordinari, amb l'abstenció del Verd.

Melero insistí en exigir que els regidors del govern, Roser Saborit, Vedreño i Anna Manrique, que en la comissió de govern s'abstingueren, es manifestaren ara públicament a favor o en contra de la imposició de Baixauli, de la mateixa manera que la resta de membres del govern i el regidor trànsfuga. Malgrat la possibilitat d'incórrer en prevaricació, si la justícia resolia a favor de l'empresa Bertolín, que era la perjudicada, tot l'equip de govern ratificà la decisió de l'alcalde. Astutament, Baixauli intentà donar-li la volta al cas, acusant el regidor Primo de ser part interessada, pel fet que el recurs contra la concessió l'ha presentat el gabinet d'advocats en el qual treballa.

En el nostre col·lectiu ha hagut unanimitat en qualificar els fets com una de les darreres mangarrufes, encara que no l'última, de Baixauli, gràcies a la impunitat amb què actua, ja que el seu propi partit (PSOE) sembla que ni intenta controlar-lo; per la seua part, els actuals regidors encara no han calibrat la mena de problemes legals amb què s'estan comprometent, especialment des del moment d'haver quedat advertits. El fet que els dos finals d'alcaldia de Baixauli acaben amb recursos, amb escàndols i embolics, i comptant amb l'ajuda de trànsfugues (primer Felisa Benítez i ara Alfonso Machancoses) és, sense cap dubte, un handicap per a la nova candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.