Política

Anàlisi

L'oasi català i saber callar

Adolfo Suárez li va preguntar a Josep Tarradellas què era l'oasi català. Molt educadament li va contestar que l'oasi és “saber callar”.
Ben segur que és una bona definició. Una altra definició consisteix a tapar els draps bruts d'una classe política que només actua en funció dels seus propis interessos. Sovint a Catalunya hi hagut la sensació que l'oasi funciona. Avui per tu i demà per mi... La sensació d'aquell pacient que va al dentista i tot mirant-se el doctor li diu: “No ens farem mal?”...

Des de fa uns dies hem entrat en un moment que l'oasi deixa d'existir. Les processons segueixen anant per dins amb lleugers tocs que surten a la llum pública. Cal seguir amb molta atenció l'afer del voltant del Palau de la Música. S'haurà d'esperar que hi hagi judici i es dicti sentència. L'actual magistrat del cas, que va força més ràpid que l'altre, té entre mans un afer d'alt risc per qüestionar bona part de la política catalana. En aquesta ocasió s'haurà de veure qui parla i qui calla... Tot i que no és el mateix asseure's en una comissió d'investigació parlamentària que fer-ho davant d'un jutge que sembla que té ganes d'anar per feina.

Qüestiona l'oasi català i d'altres coses la picabaralla de Duran Lleida i López Tena. Fa quatre dies que ambdós defensaven el
mateix projecte de CiU. Duran, l'home fort de la coalició que governa a Catalunya, acusant López Tena, notari i jurista de prestigi, d'haver signat papers en blanc, i aquest acusant Duran de finançar la seva vida sexual amb diners públics... Si és veritat, per què ambdós no van al jutjat de guàrdia a denunciar-ho?

Cal creure que ni les sortides de to, ni els darrers esdeveniments al voltant del Palau, seran presents en el balanç dels cent dies de govern el 6 d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona