Política

El govern de Tòquio aconsella no donar aigua de l'aixeta als nadons

Les autoritats japoneses alerten que el nivell de iode és superior al recomanable per al nens

La decisió se suma a un enduriment de les restriccions per consumir vegetals que poden tenir radiació, com el bròquil i la coliflor

El govern de Tòquio ha instat aquest dimecres la població a no donar aigua de l'aixeta als nadons, després de detectar a les plantes potabilitzadores de la ciutat nivells de radioactivitat superiors als considerats saludables per als nens.

En concret, i segons ha informat l'agència de notícies Kiodo, les autoritats metropolitanes han registrat 210 becquerels de iode radioactiu a l'aigua de Tòquio, quan l'habitual és trobar-hi 100 becquerels en la seva composició. La contaminació afectaria el subministrament de la capital i el de cinc districtes suburbans.

Aquest fet se suma a un enduriment de les restriccions per consumir vegetals que poden tenir radiació. El govern ha prohibit el consum de fins a onze hortalisses com el bròquil, la coliflor, els espinacs, el julivert i les cols, així com de la llet. Els Estats Units són el primer país que ha tancat les importacions de determinats productes.

Des de dimarts, operaris de l'Agència de Seguretat Nuclear fan controls dels nivells de radiació a l'aigua marina que banya les costes de Fukushima, on s'ubica la central més afectada pel terratrèmol de nou graus a l'escala de Richter que el passat 11 de març va afectar la costa nord-est del país.

Segons l'opinió del sotsdirector general d'aquest òrgan, Hidehiko Nishiyama, la radioactivitat al mar podria deure's a l'aigua utilitzada per refredar els reactors de la planta o per les partícules expulsades des de les seves instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.