Política

ESTER PUJOL

CANDIDATA DEL PSC A TIANA

“A Tiana hi ha clima de decepció”

L'alcaldable del PSC creu que un nou pacte entre Gent i CiU serà perjudicial per al poble

Defensa la feina feta des de l'oposició

És la primera vegada que Ester Pujol concorrerà a les eleccions municipals com a cap de llista del PSC, però és regidora des del 2007. Llicenciada en dret i de 44 anys, Pujol es dedica professionalment a la consultoria de polítiques públiques i a l'assessorament a altres ajuntaments. Aspira a aconseguir l'alcaldia per “millorar Tiana”.

Com afronta les seves primeres eleccions com a cap de llista del PSC?

Amb il·lusió, compromís amb les persones i conscient de la responsabilitat que ens tocarà viure a tots els ajuntaments respecte a l'administració dels recursos financers.

Han presentat una llista molt renovada. Les cares noves són un handicap o una oportunitat?

Hi ha cares noves, però conegudes, ja que estan vinculades al teixit associatiu. És una llista pensada i meditada. Som conscients que és un repte, com també ho és canviar de cap de llista, però l'hem assumit d'una manera tranquil·la i forta i crec que altres candidats haurien de pensar també a fer aquest canvi. La nostra llista és molt potent.

Com ha estat el periple per l'oposició?

Estar a l'oposició no agrada a ningú. Hem treballat perquè l'oposició fos un estat transitori del qual sortir al màxim de reforçats possible.

Se sent orgullosa de la tasca feta?

Hem estat una oposició molt activa pel que fa a presentació d'un nombre molt rellevant d'al·legacions i mocions. També molt dura, i en alguns moments equivocada, ho reconec, amb un punt d'inflexió en els darrers mesos per arribar a acords en temes de poble, alguns dels quals hem aconseguit incloure en l'agenda política.

Quins?

L'ampliació del nombre de places de l'escola bressol, la millora per a les botigues del passatge Moragas o el pacte d'alcaldes pel tema de la sostenibilitat. El tema pendent ha estat la negociació dels pressupostos.

Creu que el canvi de cara pot afavorir el diàleg fluid amb la resta de forces?

És cert que en els plens hi ha hagut un tarannà dur, però crec que no és una responsabilitat del nostre grup, ha de ser repartit. El que passa és que, mentre que a la resta se li perdona qualsevol pujada de to, al PSC no.

Quines seran les prioritats del PSC?

El meu objectiu és que l'Ajuntament funcioni, i això suposa estar atents a les preocupacions dels tianencs, desplegant uns serveis públics que siguin excel·lents. Després, desenvolupar oportunitats per a Tiana –atès que té un talent creatiu brutal, que cal fer visible– i fer que l'Ajuntament funcioni amb transparència pressupostària.

És més que probable que el futur govern surti d'un pacte.

Sí, i hi estem oberts sempre que hi hagi afinitat programàtica. Que hi hagi pluralitat em sembla un bon senyal de qualitat democràtica.

Tenen por que CiU tingui la clau i torni a pactar amb Gent?

A nosaltres no ens ha de fer por, és a Tiana a qui ha de fer por que hi hagi una renovació del pacte. Hi ha un clima de decepció, per un pacte que es considera antinatura.

S'atreveix a fer un pronòstic amb vista al 22 de maig?

Posar un número és absurd. Creiem que abans de posar un número cal merèixer i guanyar el vot dels tianencs, per així poder millorar Tiana. Volem obtenir la majoria suficient per tirar endavant les nostres mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica llatina

El Suprem del Brasil confirma la suspensió d’X per desacataments a la Justícia

barcelona
guerra a europa

Zelenski afirma que l’operació ucraïnesa en Kursk va segons el que es preveia

barcelona
judicial

Un garbuix judicial endarrereix l’aplicació de l’amnistia en la causa de l-1-O

barcelona
rússia

Detenen a un altre general rus acusat de rebre suborns

barcelona
estat espanyol

El PSOE fixa el seu congrés del 15 al 17 de novembre i Sánchez optarà a la reelecció

barcelona
Guerra a Gaza

Biden retreu a Netanyahu que no fa prou per aconseguir un acord d’alto el foc

Barcelona
europa

El rei encarrega al nacionalista flamenc Bart de Wever que formi govern a Bèlgica

barcelona
Àsia

El Kazakhstan farà una consulta sobre la construcció d'una central nuclear

Barcelona
Estat espanyol

Detenen a França el germà del sospitós de l’atemptat contra Vidal-Quadras

Barcelona