Política

Judici a una majoria absoluta

El municipi ha viscut la primera majoria absoluta des de la represa democràtica. El PSC vol revalidar-la per mantenir un govern fort, i CiU i ERC consideren que ha estat perjudicial

A Tremp el PSC va aconseguir el 2007 la majoria absoluta, la primera des de la represa democràtica. Aquell bon resultat ha permès a Víctor Orrit governar amb comoditat i aprovar un pla general urbanístic en què es preveu doblar el nombre d'habitants de la capital del Pallars Jussà durant els pròxims vint anys i en què s'assenyalen noves zones de creixement i equipaments. Orrit, que gràcies al resultat electoral i la marxa de Joaquim Llena a la política nacional s'ha convertit en l'home fort del PSC al Pirineu, ha compaginat aquests quatre anys l'alcaldia amb el càrrec de delegat del govern al Pirineu i l'Alt Aran. En aquestes eleccions, el veterà líder socialista –és regidor a Tremp des del 1983, i ha estat alcalde durant setze anys, del 1991 al 2003 i del 2007 fins ara– s'hi juga mantenir la majoria en un context polític poc favorable als socialistes després dels mals resultats del novembre. A l'altre costat hi tindrà com a rival Joan Ubach. Amb ell, CiU recupera qui va ser alcalde durant els dos últims anys del penúltim mandat. ERC repeteix amb Josep Ardanuy. Els republicans han obert la candidatura a noves sensibilitats i hi tindran un pes important els independents. ICV i el PP, que no van obtenir representació el 2007, treballen per intentar fer llista.

LES CLAUS
Relleu a CiU.
Convergència ha recuperat l'exalcalde Joan Ubach per intentar remuntar el mal resultat del 2007.
Majoria absoluta.
Caldrà veure com valoren els veïns la primera majoria absoluta que hi ha hagut al municipi. L'oposició ha acusat l'alcalde d'actuar amb prepotència.
Municipi disgregat.
Tremp té una vintena de nuclis disgregats en un immens terme municipal que va de la Noguera Pallaresa a la Noguera Ribagorçana. A la Terreta un col·lectiu promou la separació de Tremp. La gestió d'un consistori d'aquest tipus és complexa i sobretot pel mal finançament dels ajuntaments.
Víctor Orrit
PSC
Regidor des del 1983, i alcalde durant setze anys, aspira a revalidar la majoria absoluta aconseguida fa quatre anys.
Joan Ubach
CiU
Va ser alcalde durant la segona meitat del mandat anterior i no s'hi va tornar a presentar. Ara CiU el recupera.
Josep Ardanuy
ERC
L'actual portaveu a Tremp és l'home fort d'ERC al Pirineu. Ha estat director territorial de Governació al Pirineu i l'Aran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona
política

L’alcalde de Mataró es postula per presidir la FCM

mataró
societat

Eduard Sallent tornarà a la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

barcelona