Política

mont-roig del camp

L'alcalde expulsa tres regidors i deixa el govern en minoria

La causa és el conflicte amb l'entitat privada Centre Miró, que no abandona l'Església Vella, on se celebrarà el Centenari Miró

Fins ara, el gran pacte de forces polítiques que formaven l'equip de govern havia estat plàcid, però l'oasi polític que ha regnat a Mont-roig del Camp es va trencar ahir, a poc menys de dos mesos de les eleccions municipals. Durant la celebració del ple extraordinari, l'alcalde, Fran Morancho (FIC-PSC), va expulsar tres regidors: Ferran Pellicer i Miquel Anguera (ERC) i Antoni Vernet (ADMC), de manera que l'equip de govern continua ara, en minoria, només amb el PSC i el PP.

Els tres representants municipals han perdut la confiança de Morancho després que aquests van revocar un acord del ple anterior (celebrat el 23 de febrer) en el qual es rescindia el conveni amb l'entitat privada Centre Miró, que no volia abandonar les instal·lacions de l'Església Vella –de titularitat municipal–, on s'havien de celebrar els actes del Centenari Miró, que comencen el proper 9 d'abril. Els regidors expulsats també han donat suport a un acord de la junta directiva de l'entitat privada Centre Miró del passat 5 de març, en el qual es deslegitima el govern sortint i proposa que sigui el nou govern sorgit de les properes eleccions del 22 de maig l'interlocutor vàlid amb aquesta entitat privada.

L'alcalde considera que la manera com han actuat els tres ara ja exregidors del consistori suposa una “deslegitimació del govern municipal”, mentre que des d'Esquerra s'ha expressat que “l'alcalde ha escapçat i esmicolat el govern municipal, simplement perquè no ha paït que la majoria del consistori no avala la seva actitud envers la junta del Centre Miró”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.