Política

opinió

Cimeres per anar fent

Vivim uns dies de grans reunions en què s'apleguen els governants, polítics, patronal i agents socials. La cita de Pedralbes no resoldrà res. La de La Moncloa, tampoc. Parlen, es fotografien, anuncien més reunions i coincideixen que la crisi és greu i que cal continuar parlant-ne. És a dir, molta roba i poc sabó en un país en què sovint, tal com diu l'anunci publicitari, els grans acords s'han signat en un tovalló de paper lluny de la pompositat.

Amb tot, la pompa d'aquestes reunions aconsegueix donar la sensació que s'està treballant. Que la crisi és prioritària i que cal espavilar-se perquè els problemes no es compliquin. Vist el que s'ha vist, resulta impossible que tots els que intervenen en aquestes grans cites vagin en el mateix vaixell. Hi ha dos eixos en direccions oposades: el de la preocupació per la crisi econòmica i laboral, i el de l'objectiu de les eleccions del 22 de maig. Són dos eixos molt difícils de casar. Des de sempre, les eleccions municipals marquen una tendència per les generals i els aparells polítics no volen ensurts.

Els empresaris han aconsellat a Rodríguez Zapatero que esgoti la legislatura. Fet que coincideix amb el que el president espanyol fa temps que té meditat, que ha d'esgotar el mandat fins al març de l'any vinent conscient que hi haurà un demà millor que l'ahir. Un demà on tindrà possibilitats de remuntar i deixar el camí aplanat per ell mateix o per al seu successor.

És ben curiós que Rodríguez Zapatero estigui complint més ara. Hi ha coincidència a Brussel·les a l'hora de dir que està fent els deures anticrisi al peu de la lletra. Ara, quan els seus índexs de credibilitat estan més per terra que no pas temps enrere quan va esdevenir per a molts sectors l'esperança blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona