Política

Més candidats que mai

Cinc llistes es presenten a les eleccions, amb la novetat de la del PP i la renovació al capdavant de les de CiU i ERC, mentre que el PSC i la CUP repeteixen alcaldable

Resulta significatiu que a les portes d'uns anys que es preveuen difícils per als ajuntaments, a Sant Joan de les Abadesses hi hagi més gent que mai disposada a acceptar el repte. Sens dubte és una bona notícia per als ciutadans, que podran escollir entre cinc llistes. A tres dels alcaldables ja els coneixen d'anteriors comicis: Ramon Roqué, l'actual alcalde, repeteix al capdavant del PSC després de fer-ho fa quatre anys; Raimon Traver ja va ser el candidat de CiU el 2003 i Pere Villanueva lidera la CUP per segon cop consecutiu. Els altres dos s'estrenen en aquesta responsabilitat: Sergi Albrich –que es va incorporar al consistori com a regidor a mig mandat– ho fa en el lloc d'Elisabet Regué a ERC, i Pau Romero es converteix en el primer alcaldable del PP en la història de Sant Joan.

Els objectius

Els objectius per a uns i altres són ben diferents. En aquest mandat els socialistes han disposat d'una majoria absoluta gràcies als seus sis regidors, una circumstància que els ha permès governar amb tranquil·litat. L'equip de Roqué parteix com a favorit per ser la llista més votada, però difícilment revalidarà la majoria absoluta, atès el previsible fraccionament del vot. Els republicans –que el 2003 havien aconseguit la majoria absoluta, però que ara fa quatre anys van quedar amb només tres regidors– miraran de recuperar el favor majoritari dels santjoanencs. Les expectatives de creixement les té sens dubte CiU, mentre que la CUP i el PP es donaran per satisfets si entren al consistori.

LES CLAUS
El pla general.
Aprovat en aquest mandat, s'haurà d'anar desenvolupant els pròxims quatre anys.
Indústria.
Tothom està d'acord que cal reactivar l'economia local. Donar vida al polígon Llaudet serà tot un repte.
Ramon Roqué
PSC
Empresari del ram de l'hostaleria, de 36 anys. Fa dos mandats que està al consistori, els quatre últims, com a alcalde. Mai un alcalde de Sant Joan ho ha estat dos mandats seguits.
Sergi Albrich
ERC
Geòleg de 28 anys, treballa a la Generalitat. Es va incorporar al consistori fa dos anys, en substitució d'Elisabet Regué. És el candidat més jove d'aquesta cita electoral a Sant Joan.
Raimon Traver
CiU
Empresari del ram de l'alimentació, de 43 anys. Ja va ser cap de llista de la federació nacionalista el 2003. Ara fa quatre anys hi va anar de número tres.
Pere Villanueva
CUP
Botiguer, de 35 anys. És el segon cop que lidera aquesta candidatura. Ara fa quatre anys van obtenir només el 5,5% dels vots i no van poder entrar a l'Ajuntament.
Pau Romero
PP
Empresari criador de cavalls, de 42 anys. No té experiència en el món de la política.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
missatge institucional del president de la generalitat

Illa: la nació es fa a les aules, CAP, casals i barris

barcelona
guerra a gaza

Hezbol·là respon amb desenes de coets després de dos atacs amb un mort i 14 ferits

barcelona
crisi migratòria

La CE amenaça Hongria de prendre mesures si envia migrants a Brussel·les

barcelona
guerra a europa

Berlín, Londres i París sancionaran Teheran per vendre míssils a Moscou

barcelona
guerra a europa

Els EUA augmentaran les sancions a l’Iran per la venda de míssils a Rússia

barcelona
estat espanyol

Soledad Núñez, nova sotsgovernadora del Banc d’Espanya

barcelona
estat espanyol

La justícia espanyola blinda els crims del franquisme

barcelona
política

Montero precisa que l’acord amb ERC es complirà “en diferents etapes”

barcelona
política

Ja són una desena les comunitats que han recorregut l’amnistia al TC

barcelona