La novel·la de les consultes sobiranistes
‘Tot és possible' és el primer relat ambientat en el moviment sorgit d'Arenys de Munt
El llibre apareix poc abans del referèndum sobre la independència que es durà a terme a Barcelona el dia 10 d'abril
“Aquest llibre és el primer testimoni de com va començar el procés cap a la independència”. Així és com va descriure el diputat de Solidaritat per la Independència al Parlament, Alfons López Tena, el nou llibre d'Antoni Pladevall, Tot és possible, durant la seva presentació el passat 25 de març a Vic. L'escriptor plasma en el seu llibre tot el moviment social que es va produir durant la primera onada de consultes sobre la independència, el 13 de desembre del 2009, sorgida de l'esperit d'Arenys de Munt.
En aquesta novel·la, que és la primera que tracta sobre els referèndums independentistes, Pladevall ha abandonat el costum d'ambientar la història en el món rural català i s'ha endinsat en els terrenys en què els moviments socials i polítics són més presents.
Els protagonistes de la història són la Núria, una periodista; en Ramon, un divorciat, i l'Albert, un professor d'institut. Tres personatges que, tot i que aparentment no semblen tenir res en comú, comparteixen la idea de la justícia pel seu poble, i l'anhel per la seva llibertat. En el relat, tot i ser fictici, podem trobar personalitats distingides de l'actualitat política i cultural catalana com ara Joan Laporta, el mateix Alfons López Tena, l'actor Toni Albà i el director de Vilaweb, Vicent Partal.
Aquesta novel·la apareix poc abans de la consulta sobiranista de Barcelona del 10 d'abril amb la intenció de potenciar-ne la participació, de la mateixa manera que ho han fet personalitats tan representatives del poble català com ara l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i l'actual president, Artur Mas, entre molts altres dirigents polítics i artistes. De fet, en la presentació del llibre, el mateix López Tena ja va deixar clar que “s'ha de fer caliu, perquè si deixem de banda tot allò que en un moment determinat pot generar desacord i debat, després ens en penedirem”.
En definitiva, la novel·la Tot és possible és un retrat vivencial de l'autor, que rememora la il·lusió col·lectiva de milers de voluntaris i col·laboradors que van convertir el 13-D en una data històrica del moviment independentista català a molts pobles i ciutats dels país.