Política

Joan Esteve Danés

Cap de llista d'ICV

“M'han posat pals a les rodes”

Es queixa que l'alcaldessa no ha complert tot el que li va prometre

Manté intactes les acusacions contra l'exalcalde

VEHEMENT
Té 60 anys i tot i que ara és pensionista, aquest excontractista d'obres conserva tota l'energia. Fill de Roses des de fa generacions, defensa els seus arguments amb vehemència i contundència. Diu les coses pel seu nom, malgrat que algunes afirmacions li puguin portar algun maldecap. I tal com parla, actua.

Joan Esteve Danés és l'enfant terrible de la política municipal de Roses. No té pèls a la llengua, ni quan parla dels seus oponents –el seu enfrontament amb Páramo és ben conegut al poble– ni dels seus companys de govern, l'heterogènia coalició que formen el PSC, el PP, GIR i la mateixa Iniciativa.

Creu possible augmentar la representació municipal al consistori?

N'estic convençut. Em diuen agosarat perquè dic que passarem d'1 a 3 regidors, però 2 els dono per segurs, malgrat que hi ha qui em diu que quedaré fora del consistori.

La principal novetat de la llista és el seu segon.

Sí, hem fitxat en David Pujol, un noi de 24 anys, estudiant d'enginyeria i que militava a Esquerra.

El govern que formen ara no és massa heterogeni?

Depèn de com es miri. A les municipals es vota les persones. Jo vaig entrar al govern perquè m'ho va demanar l'alcaldessa. El pacte el tinc amb la Magda Casamitjana. Tot i que haig de dir que no s'han complert moltes promeses.

Què no s'ha complert?

Una que m'ha molestat és que m'hagin anat traient competències a poc a poc i que m'hagin imposat el regidor de Territori, del qual depenc. Jo no haig de dependre de ningú. Sé anar sol, no necessito un mussol a l'espatlla.

Per què no ha deixat el govern?

Perquè m'interessa ser al govern, però no pels diners, perquè sóc qui cobro menys. Jo volia treballar i no m'han deixat, m'han posat molts pals a les rodes. He pres iniciatives que la resta del govern no ha vist bé, com que remenés les escombraries per saber qui era el propietari de les bosses que es deixaven fora del contenidor per sancionar-lo.

A Roses hi ha crispació?

Sempre n'hi ha hagut i n'hi haurà. L'oposició [CiU] es queixa que no els fem cas, però és el que feia el Sr. Páramo; tasta la mateixa medicina.

Manté un enfrontament molt dur amb Carles Páramo.

Perquè han passat coses molt greus que jo vaig denunciar en el seu moment a la fiscalia anticorrupció, i per això vaig rebre hòsties a manta. Em buscaven com si fos un terrorista. Deien que feia trucades amenaçadores. I qui va rebre amenaces va ser la meva família.

CiU assegura que vostè és propietari d'unes parcel·les dins el parc natural del cap de Creus i el cas està a la fiscalia.

M'acusen de tenir una barraca al parc natural i això s'ha demostrat que no és veritat. Ho van comprovar els serveis tècnics de l'Ajuntament i ja ho sap la fiscalia. Em demanen que la legalitzi i no ho penso fer, perquè fa més de vint anys que hi és, com la del meu germà. Qui té coses per explicar és Páramo, que viu en un edifici que es va construir sense llicència en temps d'en Franco.

Diu que vol continuar vigilant que les coses es facin bé a Roses, es veu a l'oposició?

Ho faré estigui al govern o a l'oposició. Els partits del govern també miren cap a una altra banda si veuen una irregularitat, per això estic enfadat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.