El PSC utilitza Vidal-Quadras com a espantall als cartells electorals
Maria Badia acusa l'eurodiputat del PP d'anar «en contra de Catalunya»
La candidata del PSC, Maria Badia, va acusar Vidal-Quadras d'actuar «en contra de Catalunya». El cartell electoral que des d'ahir es pot veure en tanques publicitàries al carrer, «simbolitza les dues Europes, la de la dreta que se'n va i la de l'esquerra» que volen «que entri», en referència al canvi de majoria al Parlament Europeu que persegueixen els socialistes. Badia va descartar que el PSC vulgui fer una crida al vot útil. «M'agrada parlar d'un vot conscient», va matisar. D'altra banda, la candidata del PSC –quarta en la llista estatal– va reivindicar la figura de l'expresident espanyol Felipe González com a aspirant a presidir el Consell Europeu. «Per mi seria una bona opció, però s'ha de madurar i veure quin resultat surt d'aquestes eleccions», va afegir-hi.
Qui també va atacar el candidat número 4 a la llista del PP és l'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, que va assenyalar Vidal-Quadras i el cap de llista de CiU, Ramon Tremosa, com a representants a Catalunya «del neoliberalisme que ha causat la crisi econòmica» actual. Segons Romeva, Vidal-Quadras «reitera que la crisi és per massa regulació, i Tremosa, que cal més mercat». El número dos de la llista d'Izquierda Unida-ICV, l'endemà d'haver-se reunit amb quadres sobiranistes del seu partit va trobar-se amb una delegació de CCOO encapçalada pel secretari general del sindicat, Joan Carles Gallego, amb qui es va comprometre a «fer de veu del lobby sindical a Europa».
Disposat a militar al país
El centre de les crítiques de tots els partits, Alejo Vidal-Quadras, va mostrar-se ahir disposat a implicar-se més en la política catalana si li ho demana Alícia Sánchez-Camacho. «Jo, si no faig política a Catalunya és perquè no em deixen», va dir sense embuts a l'agència Efe, tot i que va puntualitzar a continuació que més que no deixar-li'n fer, la direcció estatal del partit l'ha «enviat a fer altres coses». L'expresident del PP, que acceptaria tornar a militar a Catalunya –d'on es va donar de baixa per afiliar-se a Madrid–, afirma que durant l'etapa de Josep Piqué al capdavant del partit va estar «vetat» al Principat: «Si després de la campanya volen que continuï col·laborant amb Catalunya amb més presència, aportació i activitat com a eurodiputat català i que posi el meu granet de sorra en la política catalana, encantat.»
Enllaços relacionats
Publicat a
- El Punt. Barcelonès Nord 20-05-2009, Pàgina 16
- El Punt. Barcelona 20-05-2009, Pàgina 16
- El Punt. Camp de Tarragona 20-05-2009, Pàgina 16
- El Punt. Comarques Gironines 20-05-2009, Pàgina 17
- El Punt. Penedès 20-05-2009, Pàgina 16
- El Punt. Maresme 20-05-2009, Pàgina 16
- El Punt. Vallès Occidental 20-05-2009, Pàgina 16