Política

calella

CiU reclama a l'Estat que revisi el cànon de les platges

La senadora i portaveu de CiU a l'Ajuntament de Calella, Montserrat Candini, ha traslladat a la titular del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, la queixa sobre l'augment “desmesurat” del cànon d'ús de les platges “en alguns ajuntaments del Maresme”. En concret, Candini fa seva la demanda de Pineda, Calella i Sant Vicenç de Montalt, que han vist com el cànon que cobra l'Estat a les poblacions de costa “en alguns casos s'ha triplicat”. “En el cas concret de Calella s'ha passat de 38.000 euros a 104.000. No és just que en un moment com l'actual, en què els ajuntaments pateixen encara més amb les finances públiques, el ministeri tingui tan poca sensibilitat”, apunta la senadora.

En aquest sentit, Montserrat Candini considera que “fa la impressió que la demarcació de Costes, tot i que sempre ha col·laborat amb els ajuntaments, hagi rebut instruccions de treure diners d'allà on es pugui”, i hi afegeix que l'Associació Catalana de Municipis va advertir al seu dia que era “injust cobrar un cànon tenint en compte que són els consistoris els responsables de gestionar i netejar les platges”. Per la senadora, “escudar-se en el compliment de la llei de costes no té sentit, perquè no és igual per a tothom”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.