Política

DAVID PUIG

ALCALDABLE DE SI A CASTELL-PLATJA D'ARO

“És essencial construir el centre de dia”

El candidat de SI està decidit a treballar en el teixit empresarial productiu i donar suport a les empreses d'oci nocturn

L'aposta de Puig és situar el nou auditori a la Masia Bas i refusar l'emplaçament de Port d'Aro

Després de 20 anys de militància a ERC, David Puig, que en l'anterior mandat havia donat la majoria al govern (CiU i el PP), fins que el 2007 Antoni Cano (PP) va trencar el pacte, encapçala la llista d'un altre partit, en aquest cas Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Puig va ser molt crític amb els dirigents d'ERC arran del pacte que va fer néixer el tripartit al govern nacional, i va decidir plegar de la formació republicana, perquè considerava que aquesta havia renunciat a l'objectiu primordial de l'obtenció de la independència. Ara, Puig es presenta a les eleccions municipals com a cap de llista de SI.

S'endú amb vostè el capital polític generat en la seva etapa a ERC?

La veritat és que no sé si me l'enduc, però és indubtable que en un poble petit com el nostre crec que sí que es valora més qui està a la llista que les sigles de partit.

Quines són les propostes principals del seu programa?

És essencial dur a terme el centre de dia que ja teníem mig impulsat amb Santa Cristina d'Aro; treballar en el teixit empresarial productiu i donar suport a les empreses d'oci nocturn, ja sigui mitjançant bonificacions en les llicències, o incentivar l'activitat ja existent i la creació de nova activitat amb bonificacions; cal impulsar la construcció d'un camp de futbol a 7 a Castell, i pensem que el futur auditori ha d'anar a Masia Bas; mai a Port d'Aro perquè, entre altres coses, hi ha dificultats d'accés. Masia Bas, a més, és al centre neuràlgic del municipi, i això és important.

És complicat que es produeixin majories absolutes. Estan oberts als pactes?

Hi ha una cosa clara, si Antoni Cano és el representant del PP, no hi haurà pacte possible. No és una qüestió de partits o de sigles, és una qüestió de persones. Hi havia un acord de govern –aquest mandat, fins a la moció de censura que va fer fora Giraut, CiU i el PP governaven amb suport d'ERC– que Cano va trencar per pactar amb ICV i el PSC, i amb algú que trenca un pacte no t'hi pots tornar a entendre. Pel que fa a la resta d'opcions, el ventall és totalment obert. L'àmbit local és diferent del supramunicipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.