Política

Jordi Bosch Lleó

Cap de llista de Plataforma Progressista - PSC a Banyoles

“Part de la nostra feina no és visible”

Afirma que la seva presència al govern ha evitat que s'actués de manera incorrecta

Proposa que les retallades pressupostàries no perjudiquin les àrees d'atenció als ciutadans menys afavorits

Militant del PSC i de la Plataforma Progressista, Jordi Bosch Barraca (Banyoles, 1957) és pintor i escultor i treballador de banca. Regidor des del 1999, a partir del 2003 ha encapçalat sempre la llista de la Plataforma-PSC. En aquest mandat porta Urbanisme en el govern CiU-PSC. Segurament és l'últim cop que es presenta de cap de llista.

Haver estat soci minoritari del govern amb CiU ha estat una bona experiència?

Pensant en els ciutadans, crec que haurem tret bona nota. Parlant en clau electoral, en canvi, haver estat el soci minoritari farà que sigui complicat treure'n un rendiment perquè tenint al costat un grup molt més gran –amb vuit regidors i l'alcaldia, mentre que nosaltres només som dos regidors– distingir què han fet els uns i què han fet els altres es fa difícil. Una de les feines importants a Urbanisme no és tangible i no es pot publicar en un balanç de gestió perquè resulta que és el que no s'ha fet.

Es refereix a les coses que vostès han impedit que es fessin?

Vull dir que no s'ha fet cap actuació urbanística de la qual els banyolins se n'hagin de penedir. S'han aturat i s'han reconduït projectes de l'anterior Ajuntament –governat en solitari per ERC– i hem encarat urbanísticament la Banyoles del futur. La nostra presència al govern ha assegurat prendre determinades decisions que d'altra manera no s'haguessin dut a terme.

Què hagués passat si vostès no s'haguessin encarregat de l'àrea d'Urbanisme?

El creixement d'una ciutat no pot ser mai resultat de pressions immobiliàries o especulatives sense una planificació coherent. Si no hi haguéssim estat nosaltres, segurament s'haguessin encarat les coses de manera diferent. Per exemple, el projecte de l'espai sota el monestir contemplat com una sola unitat urbanística. En la campanya del 2007 els únics que vam parlar d'urbanisme vam ser nosaltres. ERC no estava en condicions de fer-ho i CiU hi va passar de puntetes. La Plataforma-PSC vam ser l'únic partit que durant la campanya vam insistir en aquesta qüestió perquè vèiem que la situació no era bona.

En què es basarà el seu programa electoral?

El primer que vull dir és que s'han d'optimitzar recursos. Convé planificar i debatre com volem la Banyoles del futur. Una de les assignatures que té pendents la ciutat és vertebrar els barris de Can Puig, Canaleta i Mas Palau. El projecte de l'espai sota el monestir ens ha de donar la solució a això, juntament amb el pla general. Serà un procés participatiu per tal que una planificació tan transcendent tingui el màxim consens possible. Una altra qüestió, molt a tenir en compte –i més en una època de crisi–, és l'atenció a la gent menys afavorida econòmicament, evitar que les restriccions pressupostàries perjudiquin segons quins serveis. Quant a equipaments, els darrers anys se n'han fet de nous per donar aixopluc a serveis que generalment ja es donaven i ara caldrà treure'n el màxim de rendiment, amb la màxima eficàcia i la mínima despesa, és clar. S'ha de continuar amb la reforma del Barri Vell i la seva connexió amb l'estany.

En quin nombre de regidors situen l'èxit a les eleccions?

L'objectiu és millorar els resultats del 2007, sense posar-nos la fita d'un nombre concret de regidors. Som conscients de la situació en què estem, però també tenim un bagatge i una experiència de govern. Farem el possible per aconseguir-ho i haurem de lluitar contra aquella “invisibilitat” de la feina feta i sense soroll que deia abans, hem d'encertar la fórmula per donar a conèixer el nostre discurs i la nostra manera de fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont: “Vaig tornar per exercir el dret a resistir l’opressió”

barcelona
política

Manos Limpias demana la detenció de Boye per encobrir Puidegmont

barcelona
àsia

El Parlament de Tailàndia elegeix a Paethongtarn Shinawatra com a nova primera ministra

barcelona
guerra a gaza

Colons israelians incendien una població a Cisjordània

barcelona
Sònia Gràcia
Alcaldessa de Fornells de la Selva (Junts)

“Els regidors i els membres de les entitats fan la mateixa feina”

Fornells de la Selva
MEMÒRIA HISTÒRICA

Economia de subsistència de la Guerra Civil al Museu de la Pagesia

CASTELLBISBAL
ESTATS UNITS

Kamala Harris rescata Biden per a la seva campanya presidencial

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Arrenquen les converses de Doha sense perspectiva d’un acord immediat

BARCELONA
ÀSIA

Corea del Sud proposa obrir un diàleg amb el Nord per abordar “tots els afers”

BARCELONA