Política

SI rep als observadors internacionals de la consulta del 10-A

La formació catalana també s'ha reunit amb representants de nacions sense estat

Aquests han destacat el dret a l'autodeterminació dels pobles com a dret inalienable i irrenunciable

Solidaritat Catalana per la Independència s'ha reunit aquest divendres amb diversos representants de nacions sense estat i observadors internacionals que han vingut a Barcelona amb motiu de la consulta del 10-A.

El diputat de SI Uriel Bertran ha explicat breument el contingut de la reunió, que fonamentalment s'ha basat en exposar la problemàtica de Catalunya, el procés de les consultes, la llei d'independència que s'ha de debatre al Parlament la setmana que ve, i com aquests fets han aconseguit que l'independentisme sigui comú a la societat catalana.

La trobada també ha servit per conèixer la realitat d'altres nacions sense estat, que ha estat relatada pels seus propis representants. Per la seva banda, el diputat Toni Strubell ha recalcat la importància de l'autoorganització dels pobles en la lluita dels seus drets “mantenint l'estricte joc democràtic”.

En la roda de premsa també han intervingut el secretari general del Psd'AZ de Sardenya, Giovanni Colli, i el coordinador nacional de Sardigna Natzione Indipendentzia, Bustianu Compostu. Tots dos han destacat el dreta a l'autodeterminació dels pobles com a dret inalienable i irrenunciable, i la necessitat que el poble basc i català diguin prou a través de les consultes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.