Política

ANTONIO VEGA

CANDIDAT DEL PARTIT POPULAR A L'ALCALDIA DE SABADELL

“No parlaré amb qui vulgui consultes secessionistes”

Pel nou cap de llista del PP, a Sabadell li falta més sòl industrial, que Sant Pau de Riu-sec és massa petit i que calen multinacionals i grans superfícies que dinamitzin l'economia i la recaptació municipal

No descarta cap aliança, tot i que es desmarca de les forces sobiranistes

Anuncia un discurs més exigent en el control dels nouvinguts

Salt a la primera fila
L'advocat Antonio Vegaté 51 anys i es va afiliar al PP l'any 1991, però no ha fet el salt a la primera línia política fins ara. No té cap mala paraula per al seu antecessor, l'encara portaveu, Jordi Soriano, ni a la política de suport tàcit al govern local del PSC. Però en tot cas deixa clar que si pactés amb Bustos seria amb presència activa al cartipàs i la gestió
Si ens parlen de coalició de partits, cal mirar abans si és una cosa seriosa. Si no, ens quedarem a l'oposició

A

bans de ser escollit candidat, ha pilotat durant gairebé dos anys l'agrupació local del PP, primer des d'una junta gestora i finalment com a president.

Sí, primer com a secretari general de la gestora i després presidint la nova direcció local hem intentat sanejar una mica els comptes, actualitzar els censos d'afiliats i simpatitzants, tornar a obrir una seu pròpia.

Diuen que han fet més militants.

Se'ns han afiliat joves i gent nova valuosa, amb experiència, estudis, comerciants, professionals liberals. Pels carrers, ens trobem molta gent que ens veu com una esperança que les coses canviïn.

Sent un dels candidats menys coneguts, espera millorar els resultats dels últims deu anys?

Fa dies que estem visitant diversos barris de la ciutat durant la precampanya i hi ha força descontentament amb el govern del PSC. Abans ens miraven amb un cert rebuig, però ara, fins i tot en zones d'esquerra pura, ja no tant. La gent gran no perdona les retallades de les pensions i és curiós veure que la gent d'esquerres està molt més enfadada, fins i tot, que gent històricament de dretes.

Com a prioritats de la seva campanya ha posat la crisi i la immigració.

L'economia serà la prioritat, però no amagarem el cap sota l'ala pel que fa a la immigració, un tema complex i difícil de resoldre, però del qual en volem parlar.

I què en diran?

Que pot venir gent de fora a guanyar-se la vida, però no pas tothom. Que no es pot concentrar en zones determinades, o en blocs concrets mentre la nostra pròpia gent se sent estrangera al seu barri, que cal evitar la proliferació de pisos sobreocupats, com a Badalona.

N'hi ha a Sabadell?

No hi ha casos tan extrems, però sí que hi ha habitatges sobreocupats on el govern municipal hauria de poder fer servir el padró per detectar i evitar excessos.

Quines idees tenen per ajudar a reflotar l'economia local?

Caldrien més bonificacions en el pagament de tributs, simplificar els tràmits burocràtics i donar més marge als negocis nous. Per exemple, fer les inspeccions municipals un cop s'hagi obert per evitar a l'empresari que ha reformat un local haver de tornar a fer obres al cap de tres mesos per solucionar coses pendents. Sobretot, a Sabadell li falta sòl industrial.

Però si Sant Pau de Riu-sec està per omplir!

Sí, però quan passi la crisi hi faltarà espai, perquè si volem acollir multinacionals calen parcel·les més grans. Els complexos de Hewlett Packard o Sharp a Sant Cugat hi tenen zones esportives i d'esbarjo per als treballadors, guarderies per als seus fills. Fins i tot Banc Sabadell se n'hi va anar fa alguns anys, i tampoc ens hi caben més grans superfícies, fora d'Ikea i Leroy Merlin.

Els botiguers tampoc les volen.

És un error, perquè el gran comerç n'atreu de petit al seu voltant. I a més paga impostos. Ara els hipermercats continuaran pagant IAE a Sant Quirze, Terrassa o Barberà. Passa com amb la discoteca Global, que reporta beneficis a Sant Quirze mentre aquí només en rebem les molèsties. Com més empreses paguin IAE a Sabadell, menys haurem d'exprimir les butxaques dels nostres veïns. Sobretot ara que s'han acabat les plusvàlues de la construcció.

Una altra promesa del seu programa és treure els semàfors de la Gran Via...

Cal agilitar el trànsit perquè els cotxes surtin més ràpid de la ciutat i contaminin menys. Els semàfors de la Gran Via entorpeixen el trànsit i tenen poc ús. Ja hi ha els passos subterranis, i s'haurien d'adaptar amb rampes o ascensors per a discapacitats. Però per millorar la mobilitat també delimitarem horaris de càrrega i descàrrega per evitar col·lapses en hora punta.

Pel que fa a pactes, tot obert?

Esperem ser decisius i després del 22-M parlarem amb tothom. Ara bé, per pactar caldrà trobar amb qui encaixa més el nostre programa. Però també diem que no conversarem amb qui proposi consultes secessionistes. Si ens parlen de coalició de partits, mirarem abans si es tracta d'una cosa seriosa. I si finalment hem de fer oposició quatre anys, la farem. Però tampoc no estarem pel buit de poder. Serem responsables perquè el desgovern seria perjudicial per a la ciutat. I més en crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.