Política

Sorprenent presentació a Silla de la llista socialista

Poc a poc comencen a presentar-se en públic les vuit candidatures que competiran en les properes eleccions municipals. Ja ho han fet els socialistes, en un acte que aplegà unes 500 persones i en el que intervingué Jorge Alarte, anunciant que “havia arribat l'hora del canvi per a Silla, de la renovació, la valentia i més poble que mai”. Com actualment governen els socialistes, l'al·lusió del secretari general és evident que es referia a la nova llista, en la qual no hi figura cap ni un dels actuals regidors.

L'enfrontament del grup municipal, que continua baixaulista fins a la mort, i l'executiva és pràcticament absoluta, encara que alguna regidora va plorant la desgràcia que els ha caigut a sobre i explica coses inconfessables. L'excepció és Vicent Navarro, que és l'únic que ha passat per la seu del partit a donar raons de la seua tasca, a més que una filla és candidata. És clar que és un especialista en fer els canvis que calguen, tant en política, ja que prové del PC i després d'EU, com del món faller, primer al Mercat i ara al Port; la qüestió és estar-hi. La nit de la presentació, es féu evident com era de gran l'escletxa que s'ha obert al si del PSOE de Silla, amb l'absència de tot l'equip municipal, excepte Navarro.

Consumada definitivament la depuració, doncs, podria esperar-se una actitud més decidida de l'executiva, tractant de controlar els “seus” alcalde i regidors, per tal d'evitar algunes actuacions que els puguen passar factura, si han de governar. No ho han fet, alguns diuen que perquè els estatuts no els ho permeten, altres perquè no han tingut suficient valor. Siga com siga, hauran de respondre, per a bé i per a mal, de la gestió dels seus actuals companys.

Per la seua banda, Baixauli no s'ha estat de contestar les paraules d'Alarte, retreient-li que “reclamar un canvi per a Silla és una petició perquè governe el PP”, ja que de socialista ja està ell. Repta Alarte a superar els resultats autonòmics d'Ignasi Pla, o “que dimitisca” i recorda que en les passades eleccions, que ell es presentava com l'alcalde que vol el poble, obtingué un 25% més de vots que els populars, mentre que a nivell autonòmic fou al revés.

Profundament dolgut, recrimina a Alarte que “haja vingut a atacar el grup municipal del PSPV” i “llançar una escopinada contra el vent”, i que Alarte “provoca la divisió”. Cal recordar que Baixauli és fidel al seu líder Antoni Asunción i que aspiren al fracàs electoral d'Alarte per a presentar-se com a salvadors, perquè, d'altra manera, han anunciat que crearan un nou partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.