Política

JOSEP SOLÉ ARNAL

CAP DE LLISTA DEL PSC A MÓRA D'EBRE

“Hem invertit prou sense apujar el deute”

Admet molt bona sintonia amb el nou candidat d'ERC, formació amb què el PSC ha governat els últims 8 anys

Aposta pel nucli antic i el seu caràcter comercial

Nascut al Pinell de Brai, el 1958, està casat i té una filla. Diplomat en professorat d'EGB i llicenciat en filosofia i ciències de l'educació.

L'expresident del Consell Comarcal de la Ribera constata que no es poden fer càbales fins al 23-M. Però té més afinitat amb els uns que amb els altres?

És notori que tinc molt bona relació amb el candidat d'ERC. Gairebé cada dia ens trobem i parlem, en l'àmbit personal.

La disjuntiva és, doncs, si entra CiU o si es manté el pacte amb ERC?

Amb ERC hem estat còmodes aquests vuit anys, per afinitats personals i perquè hem treballat a gust. Però hem d'esperar.

Què destacaria, del bipartit?

Móra d'Ebre ha viscut una important transformació, amb inversions importants malgrat el deute econòmic que vam heretar. El deute no s'ha incrementat i el resultat ha estat fructífer: nous vehicles sanitaris a l'hospital i noves urgències; un arxiu comarcal, una comissaria dels Mossos, una piscina coberta, menjador escolar, llar d'infants, Escola Oficial d'Idiomes...

Amb la llei de barris, el grau d'execució ha estat molt baix.

Vam ser massa ambiciosos. Vam fer un projecte valorat en vuit milions, en què n'havíem d'aportar la meitat, i amb la crisi ha estat excessiu. Però encara ens queden dos o tres anys, amb la pròrroga, i podem anar fent en la mesura de les nostres possibilitats. La rehabilitació del nucli antic, on hi ha la identitat de poble, és molt important, i això arrossegava molts anys de deixadesa. No sé si complirem el projecte inicial, però no renunciem a res.

Quins altres reptes afrontarà el pròxim govern municipal?

S'han de buscar estratègies per minimitzar l'impacte de la crisi.

I els ajuntaments, tenen prou marge d'actuació?

No podem dir: “Posarem una indústria amb cent treballadors”. Però si 3 de cada 4 persones treballen en els serveis, podem facilitar l'obertura de comerços o millorar l'entorn comercial. Negociem amb l'Incasòl per ampliar el polígon industrial...

L'impuls econòmic situa Móra d'Ebre en el paper de capital de comarca. Com l'ha de jugar, per exemple quant al futur nuclear?

Amb el magatzem de residus per a Ascó ens hi hem mostrat en contra, perquè condicionaria en negatiu el desenvolupament de la comarca. El que guanyaries per un costat ho perdries en altres sectors. I és evident, i ara s'ha demostrat al Japó, que no és suficient la voluntat d'un municipi. Caldria un consens de comarca o de territori.

L'objectiu implica repetir els cinc regidors?

Quan parlem de continuïtat, vol dir que volem continuar gestionant els projectes iniciats. Quan veiem els resultats, veurem quin paper podem jugar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.