Política

ANNA MARIA PUJOL

CANDIDATA D'ICV-EUIA A L'ALCALDIA DE LLANÇÀ

“Cal defensar la via del tren convencional”

La candidata d'ICV-EUiA considera indispensable invertir per al turisme tot i actuar per reduir el dèficit municipal

Aposta pel tren convencional com a eina de desenvolupament d'un turisme més sostenible

Quin és el principal repte de Llançà?

Les finances municipals i un dèficit de 6 milions que s'ha de reconduir, però al mateix temps s'han de fer inversions. No es pot seguir amb unes inversions que han estat de zero. En un municipi que viu del turisme, no ens ho podem permetre.

Com es pot invertir i reduir alhora el dèficit?

Filant molt prim amb els pressupostos, que han de ser realistes i no pas basats en previsions. L'època en què els pressupostos es basaven en previsions s'ha acabat. Fem una aposta clara pel turisme,i que no es limiti a l'estació d'estiu. Això ho diuen tots els grups municipals, però no s'ha fet cap política per aconseguir-ho. Hi hem de posar els cinc sentits i activar una autèntica política turística.

Amb quins aspectes es pot incentivar el turisme?

Hem de vigilar molt el futur de la via Figueres-Llançà-Portbou. Hi ha el perill que desapareguin l'estació al centre de Figueres i aquesta línia. Precisament ara que hi ha una crisi petroliera, nosaltres creiem que cal potenciar els transports públics com el tren. Aquesta línia cap a Perpinyà del tren convencional ha de ser complementària amb l'alta velocitat. I això respon a un turisme que s'està desenvolupant a Europa: un turisme més sostenible, i creiem que per aquí nosaltres podem guanyar molt, tenim l'Albera, tenim el cap de Creus... Aquesta via de tren s'ha de mantenir, ja hem fet mocions en aquest sentit i continuarem defensant-la.

Afectarà l'augment de candidatures a l'alcaldia?

Segurament crearà divisió del vot independentista. Però el més greu de l'anterior pacte d'Esquerra amb Convergència, quan no era necessari perquè Convergència ja tenia majoria, és que crea desafecció.

Aquesta costa pot tenir més potencial turístic?

Sí; potser és el moment de potenciar la subcomarca de la Mar d'Amunt i de treballar a nivell supra municipal amb els pobles veïns. Hem d'anar tots alhora i sumar esforços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.