Política

Pere Teixidor

Cap de llista d'ICV-EPM a la Bisbal d'Empordà

«Vénen anys d'estalvi i no de grans obres»

Pere Teixidor es presenta de cap de llista des del 2003 –en les eleccions del 1999, va ser el número 3 de la candidatura–. Amb el lema Inici@ctivat. La Bisbal s'ho val, aporta una proposta social i d'urbanisme sostenible.

Quin és el plantejament inicial de la seva formació?

En moments de crisi, la gent estalvia i l'Ajuntament no ha de ser diferent. Els programes no poden ser de grans obres, sinó que cal més contenció de despesa i eficiència, sense recórrer a una pujada d'impostos.

L'actual alcalde, Lluís Sais, afirma que les finances municipals no són dolentes?

Jo no ho tinc tan clar. Vénen anys durs i veurem com financem grans obres i projectes ja endegats, com el pla de barris.

Creu que la de la Bisbal és una societat cohesionada?

No, està molt fragmentada. Hi ha moltes entitats i poca porositat en les activitats. No hi ha sentit d'unitat. Cal trobar un espai de trobada social i l'Ajuntament aquí hi té un gran paper.

Què en pensa de l'ordenament urbanístic del municipi?

Cal, primer de tot, revisar el pla general, que és de l'any 1983, per adaptar-lo a les necessitats actuals, i apostar per coses com espais verds i una xarxa de camins segurs, entre altres punts. Cal també fomentar la rehabilitació i no la construcció d'obra nova, i les energies renovables.

Es farà la variant de la C-66?

Trigarà molt a fer-se; no hi ha diners i el model és sobredimensionat. A més, el debat només ha servit per crear crispació. El que hem de pensar és a introduir un model de mobilitat sostenible que aposti realment pel transport col·lectiu, amb més freqüència de busos.

Com valora el pacte de govern entre ERC i CiU? Vostès estarien disposats a pactar?

Crec que la gent està desencantada i podrien rebre un càstig, sobretot ERC, perquè no ha satisfet la població. Nosaltres esperarem els resultats i estem oberts a qui vulgui negociar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.