Política

ANNA GABALDÀ

ALCALDABLE PER UNITAT MUNICIPAL 9 A SANT PERE DE RIBES

“Els interessos del municipi no s'han defensat”

Per la candidata d'UM9, l'actual govern, integrat pel PSC, ICV i ERC, “està esgotat”

Reduir el sou dels polítics i rehabilitar els equipaments existents són dos dels compromisos del grup

Anna Gabaldà aspira per segon cop a l'alcaldia de Sant Pere de Ribes per Unitat Municipal 9 amb un lema: Sant Pere de Ribes canviarà.

A diferència dels dos mandats anteriors, el PSC ha governat amb ICV i ERC en els darrers quatre anys. Com valora UM9l'actuació del tripartit?

No hem vist un canvi. Al contrari, ara hi ha més càrrecs de confiança. Ha continuat sent un govern esgotat, que no ha generat cap mena d'oportunitat de parlar de temes importants per al municipi. Continuen amb unes polítiques municipals erràtiques i poc eficients.

Posi'n exemples.

En cap moment han pogut evitar les deslocalitzacions del teixit productiu del municipi, han mantingut la degradació d'equipaments culturals, com ara el Local de Ribes o el Teatre Municipal de les Roquetes, i no han defensat els interessos de Sant Pere de Ribes: ara sembla que no es farà, però el trasllat de l'hospital Sant Camil a Vilanova està signat i pactat.

UM9 ha estat el grup de l'oposició més crític amb el govern.

Els dos primers anys, que el PSC i ICV estaven en minoria, intentàvem, a través de mocions, exigir al govern poder participar. Un cop va haver-hi el pacte amb ERC, CiU-Via ha tingut un discurs crític però després ha votat a favor del govern. Nosaltres hem actuat en defensa de les persones, com és el cas dels veïns crítics amb les antenes de telefonia mòbil.

Les queixes per les antenes de telefonia han estat la seva bandera durant aquest mandat. Segons el PSC, han “desinformat” els ciutadans.

No és que hagi estat una bandera, hem fet el que hauríem fet si haguéssim estat el govern: escoltar unes persones preocupades.L'Ajuntament, en lloc d'informar-les i conciliar-les, les ha obviat totalment. Qualsevol tema que generi una mica de crítica, o una demanda de més informació, és criminalitzat i vetat per l'Ajuntament. Hi ha certs riscos en tots aquests temes, però davant la precaució demanem que les antenes del centre del nucli, moltes de les quals són il·legals, es legalitzin de la millor manera possible.

Quines són les propostes d'UM9 pels pròxims quatre anys?

Hem d'aprofitar el moment actual per crear una alternativa de desenvolupament utilitzant els punts forts del municipi: el teixit social i cultural, el clima i l'entorn. Volem ajudar els autònoms i els emprenedors. També proposem la creació d'una fundació per a la recerca en l'àmbit literari, polític i social.

Quins seran els canvis prioritaris que faran si governen?

Farem una liquidació dels càrrecs de confiança, de les empreses que afloren al costat de l'Ajuntament; retallarem les subvencions als partits i els
sous dels polítics. I també rehabilitarem allò que tenim, com ara el Local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El nou alcalde refà el cartipàs municipal

ESPARREGUERA
Política

El TSJC arxiva les autoinculpacions de diputats de Junts pel retorn de Puigdemont

barcelona
Política

Illa visita la Zarzuela per “normalitzar” les relacions amb Felip VI

barcelona
Política

Allau de crítiques a Junts per tombar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
JUSTÍCIA

Espadaler vol “reconvertir” Via Laietana 43 en “espai de memòria”

barcelona
orient mitjà

Què se sap de les explosions de cercapersones que ha colpejat Hezbol·là?

barcelona
Política

Marta Vilalta no formarà part de cap candidatura d’ERC

barcelona
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera
Alex Salmond
Exlíder de l’SNP i fundador del partit de l’Alba

“Escòcia serà independent abans de deu anys”

Londres