Política

Obres aturades

SENSE MENTIDES NI EMBUTS

La picabaralla institucional i sistemàtica entre administracions de distints colors, o parlant clar, entre populars i socialistes, pot tindre efectes perniciosos, que sempre paga el ciutadà. Si el govern central, els autonòmics o les diputacions subvencionen descaradament els ajuntaments amb alcaldes de la corda, en detriment dels que no ho són, això és absolutament injust. Com si sols s'ajuda les institucions amigues, com els col·legis religiosos, per exemple, en detriment dels públics.

El cas més estrambòtic és el de les obres públiques, que poden anar més ràpides o més lentes, i fins i tot aturar-se, per qüestions de conveniència política o del calendari electoral. Ho hem vist d'una manera fins i tot ridícula, ara mateix, amb la sèrie d'obres que s'han inaugurat, i a corre-cuita, per a major glòria dels respectius candidats: auditoris, instal·lacions esportives, col·legis, aules, carrers, monuments, aeroports... Que venen les eleccions! Algunes d'aquestes obres eren perfectament inútils o semiinútils, en comparació a les que veritablement són importants.

La combinació política de Silla no és com per a inaugurar res: l'ajuntament és socialista en minoria i damunt tots els seus components han estat depurats pel propi partit; incapaços de pactar o de mantenir un pacte estable, han propiciat el transfuguisme, el darrer cas amb la dreta mateix. En l'oposició estan els populars, el líder dels quals està pensant més en els bous de la Diputació, que en els problemes del veïnat, i amb un desertor entre les seues files. També hi ha tres regidors, un nacionalista, un verd i un d'extrema dreta. O siga, una composició fatal per al tema que ens ocupa, per culpa del sectarisme dels partits, encara que excel·lent per a la democràcia.

En conseqüència, com Silla no té padrins, no té qui la batege i per això, com comentava Empar Saragossà l'altre dia en aquest mateix diari, no s'ha inaugurat res del que s'havia promès o del que està en marxa. O encara pitjor, les obres en marxa estan aturades. I d'això volem protestar, perquè si d'alguns dels projectes es pot prescindir o ajornar (els casals fallers, per exemple), altres són imprescindibles i prioritaris, com és el cas de l'evacuació de pluvials.

Aquest projecte supermilionari no l'hauria pogut afrontar Silla mai. Tampoc tenim el perquè, ja que el problema ens el creen les grans obres públiques (carreteres i ferrocarrils) que ens travessen i el creixement urbanístic d'Alcàsser i Picassent; també tenim la nostra part de culpa, per actuacions errònies que tots sabem. Per tot plegat, era just que la Generalitat n'assumira la responsabilitat i aquest fou un dels acords del quadripartit, aprofitant la presència en el pacte del PP.

Ara, però, les obres estan aturades, les de l'avinguda d'Alacant i les de Reis Catòlics, sense que ningú done cap explicació, a excepció de la regidora Lara Zaragozà que ha dit que és per culpa del Consell, que no paga; suposem que pagaran i que l'aturada serà transitòria. Cal tenir en compte que entre tot el que ja està acabat i el que està a mitges, encara no s'arriba a la meitat del total del projecte, que inclou la zona sud de Tafarra, les baixants de les aigües d'Alcàsser a través de la Rambleta, i altres coses. El compromís del PP era aquest projecte, i confiem que el nou govern autonòmic el prosseguirà; també confiem que ho farà el nou govern municipal. A fi de comptes els diners de l'administració no són dels partits, sinó dels ciutadans, que som els que paguem els impostos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Junts demana la suspensió del ple “fins que no es normalitzi la situació”

barcelona

Els Mossos donen per finalitzada l'operació Gàbia

GIRONA
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona

Junts, Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret demanen un ple extraordinari

LLORET DE MAR
ple d’investidura

Batet: “Busquen Puigdemont com buscaven les urnes de l’1-O”

barcelona
guerra a europa

Rússia admet nous intents d’avenç de les forces ucraïneses a Kursk

barcelona
regne unit

L’alcalde de Londres treu pit de la “unió contra el racisme” de la ciutat

barcelona

Els Mossos dispersen amb gas un grup de manifestants que intentava accedir a la Ciutadella

Barcelona
política

Illa exigeix l’aplicació “ràpida i sense subterfugis” de l’amnistia

madrid