Política

JOSEP ANTONI BLANCO

ALCALDABLE PEL PSC A SANT PERE DE RIBES

“Els serveis a les persones és la nostra aposta”

El candidat sosté que el pacte amb ICV i ERC ha permès “la pau social en molts temes”

L'agència econòmica comarcal haurà de trobar inversors per al municipi, segons Blanco

Josep Antoni Blanco fa 20 anys que encapçala la candidatura del PSC a Sant Pere de Ribes, on en els darrers 12 anys ha exercit com a alcalde.

Assegura que torna a presentar-se com a alcaldable perquè li agrada el contacte amb la gent, però què més el porta a ser cap de llista del PSC després de tants anys?

Crec que al municipi puc aportar coses des de la meva experiència. Estem en una situació complicada. El fàcil seria dir que fa 20 anys que hi sóc i que me'n vaig cap a altres històries, però, als que ens agrada la política municipal, tenim com un tipus de virus que ens diu que hem de continuar.

Quina valoració fa del pacte amb ICV i ERC?

No puc més que valorar en positiu un pacte que ha fet que tinguem un pla d'equipaments que ha permès que es construeixin els equipaments educatius que necessitàvem, que desenvolupem infraestructures com ara el Redós i que ha permès una pau social en la majoria de temes importants.

L'oposició li retreu que el seu govern no ha facilitat la participació ni de l'oposició ni dels ciutadans, i posa com a exemple el conflicte amb els veïns crítics amb la ubicació d'antenes de telefonia mòbil.

En el tema de la telefonia mòbil, no es poden negar tots els esforços que hem fet per afavorir la participació. Però hi ha una minoria que vol imposar el seu punt de vista sense tenir en compte el de la ciutadania. Alguns confonen que no es faci el que ells volen amb que no es faci participació.

El parc tecnològic o Mas Solers són projectes de dinamització econòmica esmentats per l'Ajuntament durant anys que no han fructificat. Per què?

La iniciativa privada no ha desenvolupat l'activitat que el pla general li permetia. En el cas del parc tecnològic, atès que el 50% era de propietat municipal, caldria tenir un operador darrere que permetés el seu desenvolupament. Hem fet estudis però no hem estat capaços de trobar aquest operador, o perquè hem volgut filar molt prim o perquè ens hem volgut arriscar poc. Potser amb l'època de crisi ens hi haurem d'implicar. Confiem que l'agència de desenvolupament econòmic del Garraf ens facilita trobar aquest agent.

Quin model econòmic proposarà el PSC per als pròxims quatre anys?

La nostra aposta és treballar els serveis a les persones, amb hospital nou o no. I el tema del turisme verd val la pena continuar-lo explorant. Hem de ser competitius en el preu del terreny, en les infraestructures, ihem de buscar complicitats, com ara la UPC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.