Política

JÚLIA SALA

CAP DE LLISTA DEL PP A OLOT

“Espero obtenir dos regidors”

Vol que l'actual portaveu del PP a l'Ajuntament pugui ser al nou consistori

Seran la seva prioritat

Júlia Sala (Olot, 1960) és casada, té tres fills, és administrativa d'una coneguda empresa d'Olot i està vinculada al PP des de fa dotze anys. La seva primera experiència política va ser fa quatre anys quan Joaquim de Trincheria la va situar en el número 2 de la seva llista. Diu que la seva prioritat per a aquest mandat que ve són els ciutadans d'Olot.

Li toca substituir Joaquim de Trincheria, tot un històric a Olot. Com ho veu això?

És un repte molt important per a mi, perquè dins de la política olotina en Joaquim és una persona molt carismàtica i fa molts anys que és regidor a l'Ajuntament. El que em mou a presentar-me és l'estimació que sento per la meva ciutat, i sé que puc aportar moltes coses positives per millorar-la.

Quin paper tindrà De Trincheria en el nou període?

Crec que el PP està en alça i esperem que en aquestes eleccions els olotins ens donin el seu vot de confiança per obtenir dos regidors o més. Així, De Trincheria podrà continuar donant-me suport i podrem treballar junts.

Com valora el fet que després de l'autoproclamació unilateral de Joaquim de Trincheria ara s'hagi optat per vostè?

Es tracta de renovacions normals dins del mateix partit, que és qui ha cregut oportú fer aquest canvi.

Quina serà la diferència que els ciutadans percebran en la feina feta a partir d'ara pel PP a Olot?

No ho sé. Jo intentaré fer la mateixa política de ciutat, defensant els interessos dels olotins, però amb el meu propi criteri.

Quins resultats creu que obtindrà?

Això és en mans dels olotins, però ens agradaria poder aconseguir com a mínim dos regidors.

Si surt escollida, està disposada a pactar amb algun altre grup, si es dóna el cas?

Al PP ens agradaria poder desenvolupar el nostre programa sense haver d'estar pendents d'hipotètics socis de govern. Això no obstant, pactarem sempre amb qui aporti coses bones per a la nostra ciutat.

Què proposa el PP per a Olot?

Hem d'optimitzar recursos, canviant la mentalitat del governant, i no hem de pensar en grans obres. A més, creiem que l'Ajuntament d'Olot s'ha d'acostar més als olotins. La ciutat ha de funcionar.

Com creu que s'ha d'afrontar la crisi?

Són temps difícils per a la societat en general i també per als ajuntaments. Caldrà, doncs, prendre decisions molt importants. A part, haurem d'aprendre a treballar plegats i saber generar il·lusió.

I això com es tradueix de cara a l'Ajuntament?

Fins ara s'han fet inversions molt importants i no és el moment de grans projectes. S'ha de parar l'increment vegetatiu de personal i cal fomentar les rotacions per cobrir baixes per renovacions de contracte o per jubilacions. La prioritat per a aquests propers quatre anys és el ciutadà d'Olot.

El turisme és un actiu de futur?

Sí, i el comerç. Calen propostes per atraure turisme i no incrementar gaire les grans superfícies comercials. És important en aquest sentit buscar espais gratuïts d'aparcament al centre i reformar els de la perifèria.

I els serveis socials?

No es poden retallar despeses en serveis socials, educació i sanitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.