Política

CARLES LUZ

CANDIDAT DE CIU A L'ALCALDIA DE GANDESA

“S'han fet obres, però sense criteri de futur”

El candidat de CiU proposa la rehabilitació del nucli antic de Gandesa, unes obres que diu que haurien de fer constructors locals

Luz no descarta cap acord postelectoral

Té 39 anys, està casat i té dos fills. Després dels seus estudis d'electrònica i xarxes telemàtiques es va incorporar a l'empresa familiar de serveis.

Fa 12 anys que és regidor a l'Ajuntament, just des que CiU està a l'oposició i, tot i que el seu nom ha sonat en anteriors eleccions com a candidat, aquesta és la primera vegada que encapçala la llista de la federació nacionalista. Quin balanç fa de l'acció de govern dels darrers quatre anys?

No hi ha hagut un projecte municipal. És cert que s'han executat obres però sense criteri de futur i podem posar el cas de l'arxiu comarcal com a exemple: s'ha construït l'edifici però està tancat perquè no se sap com es gestionarà. L'Ajuntament haurà de negociar amb el Consell Comarcal i la Generalitat qui es fa càrrec de la despesa del personal.

Com afecta la crisi econòmica a Gandesa?

La Terra Alta és una comarca molt estable i la caiguda és més suau que en altres llocs, tot i que també s'ha incrementat la taxa d'atur. Som una comarca agrícola i s'estan fent molts esforços per posicionar el vi autòcton al mercat, així com per promoure l'oli.

La millora de les infraestructures de comunicació és una de les assignatures pendents...

Des de CiU vam apostar molt fort perquè l'A-68 passés per Gandesa i des d'aquí cap a Tarragona però aquesta oportunitat se'ns va escapar. Tenim pendent la construcció de la variant de l'N-420 i la circumval·lació de la C-43, que ha de preveure un accés al polígon.

I quines seran les seues prioritats si arriba a l'alcaldia de Gandesa?

El desenvolupament econòmic és vital, s'han de millorar els accessos al polígon industrial per facilitar la implantació d'indústries. També apostaré per la rehabilitació del nucli antic, una rehabilitació que han de dur a terme industrials de la zona per afavorir l'ocupació. I cal gestionar millor els recursos per mantenir tots els serveis.

Hi haurà renovació a la llista de CiU?

Hi haurà renovació per donar-li aire fresc, però hi ha regidors com l'actual portaveu del grup, Pere Royo, que repetirà. Incorporarem gent de tots els sectors.

Després de tres mandats consecutius amb els independents al capdavant del govern local considera que és el moment d'un canvi?

És necessari un canvi després de 12 anys d'un govern que no té criteri. Crec, però, que no hi haurà cap partit que aconsegueixi la majoria absoluta.

Així tot dependrà dels pactes postelectorals, amb qui estaria disposat a pactar?

No pactaré amb cap formació política i sí amb totes les persones que vulguen treballar per Gandesa. Vivim un context econòmic complicat i s'ha de treballar conjuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.