Política

JOSÉ MANUEL LÓPEZ

CANDIDAT DEL PP A L'ALCALDIA DE MATARÓ

“El PP no impedirà el canvi”

“Suposa una font de conflictes i la convivència no és la desitjable”

López diu que formaran part del proper govern municipal

Una fita aconseguida
López, que és també el president local del PP, ha aconseguit el que feia anys que perseguia: ser el candidat a l'alcaldia. Mestre de professió, es mostra convençut que faran uns resultats històrics, en consonància amb els que va obtenir Sánchez-Camacho al Parlament.

El PP està millor o pitjor que fa quatre anys, quan el cap de llista era Paulí Mojedano?

Aquests quatre anys han significat una renovació molt important. És diferent, ni millor ni pitjor, tot i que penso que és un bon moment perquè de tota crisi en surten oportunitats i la nostra ha estat renovar-nos enormement.

Però la sortida de Mojedano va ser per la porta del darrere.

És evident, però la gran virtut que tenim és que hem pogut solucionar-ho prou bé amb un equip cohesionat i amb gent jove.

Mataronins resta al PP?

Com que diu que ni és de dretes ni és d'esquerres, ni independentista ni constitucionalista, ens és indiferent. La gent del PP de tota la vida està amb el partit i així ens ho ha fet saber.

Amb vostè de candidat, el PP s'ha radicalitzat?

En els plens hem donat mostres més que suficients que el nostre interès és poder arribar a acords. Allà on he tingut responsabilitats, com ara al Consell Comarcal, de radicalitat cap ni una. Però també és cert que tinc algunes premisses molt clares: sóc del PP i defenso el que defensa el PP a tot arreu.

Què en pensa, del darrer mandat?

Hi ha tres xifres que ho diuen tot: un 42% d'atur juvenil, 13.000 aturats, més del doble que hi havia el 2007, i un índex de delictes greus amb força molt important que ha crescut exponencialment. La situació de Mataró quant a l'atur i la seguretat és pitjor que a la resta de municipis semblants. Com que sóc mestre puc dir que no hem progressat adequadament i necessitem millorar.

Què és el primer que faria si fos alcalde?

La nostra premissa per entrar en qualsevol govern, i ja li dic que hi serem en el proper mandat, és redimensionar la casa. L'Ajuntament no pot ser una gestoria cara i ineficaç. Hem de reduir la despesa.

I acomiadar treballadors municipals?

Sí, començant pels polítics. No entenem per què hi ha d'haver quinze regidors de govern a la ciutat. Amb deu o onze ja n'hi hauria prou, juntament amb el suport dels tècnics de la casa, i suposaria un estalvi important. A partir d'aquí haurem de mirar què fem perquè l'Ajuntament no pot ser la primera o la segona empresa de Mataró.

Un dels eixos del seu programa insisteix molt en la immigració.

Sí, perquè la volem integrada i que accepti les normes de convivència. El que no pot ser és que tinguem més immigració de la que podem assumir. Sense feina els immigrants consumeixen serveis i tota la part de benestar social.

Se senten al·ludits quan la federació de veïns demana que no usin la immigració com a arma electoral?

Tenen el dret a dir el que vulguin, però la immigració suposa una font de conflictes als barris, és evident que la convivència no és la més desitjable. El que no s'hi val és que ens tapin la boca. Nosaltres ens presentem a les eleccions amb un programa per governar i hem de dir què farem amb un dels temes que reiteradament més preocupen els mataronins. Quan s'amaga el problema es generen radicalitats i s'ha de ser valent i explicar la veritat.

Arribat el cas, el PP facilitaria un canvi de govern liderat per CiU?

A Mataró ens cal un canvi, i més després de 32 anys. En determinats temes em sento molt a prop de CiU però en qüestions identitàries coincideixo més amb el PSC. El que no farà el PP és ser un impediment perquè a la ciutat no hi hagi un canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.