Política

sant pol de mar

La presidenta d'UDC diu que marxa de la llista per desavinences amb la cap

Glòria Roig assegura que el lloc que li havia estat assignat inicialment, el tres, no s'ha respectat, però des d'Unió del Maresme es beneeix el pacte

La presidenta d'UDC a Sant Pol, Glòria Roig, no es presenta a la llista que la federació nacionalista farà oficial en un acte públic dimarts. Roig assegura que les desavinences amb els socis de CDC, i en concret amb la cap de llista, Montserrat Garrido, li han fet prendre aquesta decisió. La presidenta manté que en un primer moment es va pactar que aniria en el número tres de la candidatura, “tal com queda reflectit en una acta signada de la formació”. “Posteriorment em van etzibar que aquest lloc correspondria a una altra persona que ni tan sols era militant d'UDC i que es va haver de treure el carnet per poder accedir-hi”, va explicar ahir. Roig es mostra “dolguda i molt enutjada amb les formes amb què s'ha dut tot el procés”. Tot i haver-li ofert el número cinc de la llista, la presidenta d'UDC diu que el va rebutjar-lo “perquè aquest no era en cap cas el pacte”.

Sense suport

Roig també considera que en l'àmbit comarcal, la seva formació no li ha donat “ni la raó ni el suport necessaris” i li retreu que “hagi volgut tancar la candidatura sigui com sigui malgrat el menyspreu que s'ha tingut cap a la seva presidenta local”. Glòria Roig, a més, ha fet públic un comunicat en què desmenteix que hagi dimitit d'UDC “segons unes afirmacions fetes per de la candidata a l'alcaldia de Sant Pol”. “El que Unió a Sant Pol no farà mai es voler crear confusió i descrèdit cap a les persones amb falses manifestacions”, especifica en l'escrit.

Consens

Des de la direcció comarcal d'Unió, el vicepresident executiu i president en funcions, Guillem Aresté, va treure importància a la situació i va confirmar que la llista aprovada a Sant Pol “està del tot consensuada entre les dues formacions que integren la federació nacionalista”. Aresté explica: “Les aspiracions personals de qualsevol militant són del tot respectables, però l'acord pres ens és satisfactori i estic convençut que presentem una gran llista per obtenir l'alcaldia del municipi”. Per la seva banda, la candidata a l'alcaldia, Montserrat Garrido, considera que les afirmacions de Glòria Roig “són a títol personal i no reflecteixen la voluntat d'UDC ni a nivell de Sant Pol ni del Maresme”, i afegeix: “Em consta que la decisió de marxar de la llista la va prendre sense el consens de l'executiva local, igual que va fer públic un comunicat on expressa únicament i exclusiva la seva opinió”, va precisar Garrido. L'alcaldable va remarcar que està satisfeta “d'haver aconseguit un bon equip” amb el qual traçaran “un full de ruta pel futur del poble”. La cap de llista va precisar que “si hi ha algun problema el té la presidenta local d'Unió”. “Nosaltres ja hem fet la feina que ens tocava fer”, va concloure. A la candidatura de Garrido el número cinc i el número set l'ocupen membres d'UDC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.