Política

Compromís per Ròtova demana mitjans d'extinció

Compromís demana la restitució de la senyalètica, la conservació de senders i una política forestal i urbanística que done més seguretat

Jordi Puig, candidat de Compromís per Ròtova junt amb Xavi Ródenas ecologista i membre de la candidatura BLOC-Inciativa-Verds han fet una valoració de les tasques d'extinció de l'incendi que el passat cap de setmana va cremar 1.480 hectàrees i que va afectar una zona d'Interés Comunitari, dues microreserves de flora i una de fauna, entre els municipis de Ròtova, Benicolet i Almiserà.

D'una banda, s'ha denunciat la manca de mitjans i les contínues retallades per part de la Generalitat en mitjans de prevenció i extinció que posen en greu perill el medi ambient i a les persones. S'ha volgut recordar que ja Enric Morera, síndic del Grup Parlamentari Compromís a les Corts, denuncià que la Generalitat té un deute de 17 milions d'euros a l'empresa Tragsa que ha afectat a les proves de selecció de brigadistes. A més a més, també s'ha patit una retallada a l'empresa pública Versa que ha provocat la desprotecció de paratges naturals.

En aquest sentit i a més d'això, critiquen la permissivitat que els darrers anys s'ha tingut amb els habitatges a la muntanya, sense faixes preventives de seguretat ni plans antiincendis a les urbanitzacions com la d'Almiserà que posen en perill la seguretat ciutadana.

Per últim, des de compromís per Ròtova s'ha volgut agrair les brigades que van intervindre en les tasques d'extinció i la tranquil·litat dels veïns que van ajudar els brigadistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona