Política

Juli Lago

Candidat d'ERC a Cervera

“Som la garantia dels avanços en sanitat, educació i serveis socials”

Critica que “s'ha desacreditat i crispat els plens sense arguments” i remarca que els regidors “estan per defensar els interessos públic, no els privats”

Considera que “els immigrants s'han d'integrar, però no es pot jugar amb el racisme”

Esquerra, amb dos regidors, ha format part de l'equip de govern multipartit. Aquestes eleccions, ERC i Inse fan llistes conjuntes a tota la Segarra.

Ha valgut la pena el pacte de govern?

Sí. La primera part de la legislatura hem fet moltes coses i al final, s'han produït dos fets lamentables: la ruptura del govern per una qüestió urbanística. Som regidors per defensar la qüestió pública, no els interessos privats. M'agrada el diàleg i els plens han estat crispats i mostrant el pitjor de la vida política. La discussió és sana, però s'ha desacreditat sense arguments. Som els primers interessats que si hi ha irregularitats es vagi al jutjat pel bé de l'interès de la ciutat, però no s'ha fet. I per acabar-ho d'adobar, hi ha un regidor que provoca. Els immigrants tenen drets i deures, s'han d'integrar, però amb el racisme no es pot jugar.

Quines han estat les tres obres prioritàries que ERC ha impulsat des del govern?

Hem estrenat la tercera escola d'infantil i primària, Les Savines. La necessitat venia de 15 anys enrere, i per tant, no pot reequilibrar tota la demanda d'alumnat nouvingut. L'escola d'adults també s'ha estrenat i afegeix un plus de qualitat a l'oferta adreçada a nois i noies que han deixat de banda els estudis. Encara no hem sortit de la deslocalització bèstia de Lear i tanca l'Agudana. Per tant, tenim un perfil de dones i joves en atur. La única cosa que ens pot fer-ne sortir és la formació de qualitat. Em sento especialment orgullós d'haver quasi tancat el Memorial Democràtic, un cicle que comença amb la Guerra Civil, amb 400 persones enterrades a la fossa comuna de Cervera i un gran monument als caiguts a la ciutat. El web que identifica els desapareguts l'han visitat 35.000 persones. Hi ha famílies que han vingut a Cervera hi han trobat el seu pare, oncle per portar-los un ram de flors. Havíem acordat amb el Memorial Democràtic que tindríem un espai per a explicar els camps de concentració de l'època republicana. Hi havia una dotació de 400.000 euros i ens han ingressat la meitat, però una part del projecte s'havia de fer en un arxiu estatal de la Universitat, que no han buidat. Altres qüestions importants són el Banc d'Aliments i les classes de català per a nouvinguts.

I les prioritats per la propera legislatura?

Acabar el POUM. És un instrument que planifica el futur de la ciutat, la farà compactar. Al nucli històric no tenim PERI, i el necessitem per agilitzar-ne la restauració i que no es malbarati el patrimoni. Hem defensat els polígons discontinus, perquè és el què més beneficia la ciutat, però estem oberts a parlar-ne per arribar a un acord. Una altra prioritat és mantenir dins els límits de la sostenibilitat la despesa en educació i cultura. La convivència amb els nouvinguts s'ha de mantenir i potenciar. Ha d'haver uns espais privats on cadascú parli la seva llengua i practiqui la religió. I uns de públics, on tots hem de poder entendre'ns en català i tenir com a referents els símbols del nostre país. Respectant les normes i defugint les actituds que ens portarien a enfrontaments.

Per què ERC i Inse es presenten conjuntament?

ERC de Cervera fa vint anys que ens aixopluguem i aixopluguem en les sigles Acord Municipal. Per tant, la nostra candidatura hi ha més gent independent que del partit. Som conscients que són unes eleccions municipals, però des de les ciutats i els pobles també es construeix el futur nacional. Abans de les eleccions al Parlament, havíem parlat amb els companys de Solidaritat i els de Reagrupament a la ciutat i els vam proposar una entesa, però van dir que no. Inse va estar-hi d'acord i la número 2 és la Carlota Lladó. Encarem la campanya amb moltes ganes. Som la garantia de l'esquerra que podem fer petits avanços en sanitat, educació i serveis socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.