Política

Solidaritat Catalana presenta llistes a 107 municipis

La coalició destaca que un terç del cens electoral tindrà l'opció de votar alguna de les seves candidatures

‘Encara no toca? Ajuntaments per la independència' és el lema de la campanya de SI

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha presentat avui les 107 candidatures amb les quals concorrerà el proper 22 de maig a les eleccions municipals.

El secretari general de la coalició independentista, Uriel Bertran, ha destacat en una roda de premsa que, sent la primera vegada que es presenten a unes eleccions locals, han “superat totes les expectatives i els objectius”.

En aquest sentit, ha remarcat que el 64% de l'electorat, més de quatre milions de catalans, tindran l'opció de votar SI als seus municipis. “És una xifra molt significativa”, ha assegurat.

La formació també ha subratllat que amb les 107 candidatures presentades té assegurada la seva presència a tot el territori, si bé de manera desigual. La coalició tindrà una important representació a les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona, com per exemple les disset llistes que ha tancat al Baix Llobregat o la destacada presència a les ciutats més importants del Vallès Occidental.

En canvi, a les comarques centrals, –on SI va obtenir alguns dels seus millors resultats en les eleccions al Parlament–, només han pogut tancar vuit candidatures en 51 municipis.

De fet, amb la incorporació de la formació a llistes ja constituïdes, l'opció de votar SI s'estén al 66% del cens electoral. És el cas de municipis com Tortosa, Roquetes, Sant Carles de la Ràpida o Santa Coloma de Gramenet.

Encara no toca? Ajuntaments per la independència, serà el lema de la campanya de SI, que girarà al voltant de tres eixos programàtics: construir la independència des dels municipis, la regeneració democràtica dels ajuntaments i la participació de la ciutadania en la política.

I és que SI planteja al seu programa que els consistoris puguin convocar consultes locals per preguntar als ciutadans sobre els projectes que generin “més debat social”. També aposten perquè els membres dels consells comarcals i de les diputacions siguin elegits de manera directa.

Per la seva banda, el cap de llista de la coalició a la capital catalana, Santiago Espot, ha demanat que Barcelona es posi en la línia d'altres països europeus en participació democràtica i ha posat com a exemple Suïssa. També ha fet una crida a acabar amb els concursos públics que, al seu parer, representen “el clientelisme i la corrupció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.