Política

MARI DUBÉ

CANDIDATA A L'ALCALDIA DE L'ESCALA PER CIU

“Cal recuperar el nostre votant emprenyat”

“El nostre cavall de batalla és la lluita contra l'atur. Amb diners de l'administració local no cal donar feina a gent de fora”

“Serà època de pactes i estem oberts a tothom. No tenim cap inconvenient amb ningú”

PERFIL
Empresària del sector automobilístic al llarg d'una trentena d'anys i experimentada en la política municipal. Mari Dubé va debutar com a regidora l'any 1995. Ha estat regidora de Governació, de Règim Interior i de Joventut, i també ha tingut responsabilitats en Cultura, Sanitat i Serveis Socials.

Els darrers cinc anys ha pogut veure la política municipal amb perspectiva.

He fet d'observadora, he tingut temps de valorar què vam fer al llarg de gairebé dotze anys. He tingut temps per sospesar allò que havia fet bé i allò que ho podia haver fet millor.

I ara com ho veu?

Veig l'Escala diferent. Des de dins no tens temps per tot i t'oblides de persones o de col·lectius. He percebut que hi ha moltes altres coses a fer, altres col·lectius amb qui pensar.

Ho veu diferent.

La gent ho passa molt malament: empresaris, el món de la construcció. Quan hi havia molta construcció estava tothom molt saturat. Però quan s'atura la construcció, s'atura tot. Ara ens n'adonem. A l'Escala vivíem de la construcció.

Qui acabi governant li tocarà administrar misèria?

El nostre cavall de batalla és la lluita contra l'atur. Volem generar feina. Amb diners de l'administració local no cal donar feina a gent de fora. En lloc de fer una gran obra perquè l'aprofiti una empresa de fora i porti els seus treballadors, preferim generar moltes petites feines. Tenim setze o disset mil cases. En l'IBI és on recaptem més.

S'ha acabat l'època de les grans obres?

Nosaltres no tindrem el pla Zapatero. Veig difícil que puguin arribar diners de la Generalitat aquests dos primers anys.

L'Ajuntament pot crear feina?

Si concedim obres fins a 250.000 euros ho pot agafar una empresa petita, d'aquí. No fa falta crear obres grosses que faran empreses de fora. D'altra banda, és necessari ajudar el petit empresari, els joves amb idees innovadores i, sobretot, no posar-los pals a les rodes.

I què més?

Agilitzar tràmits i si cal rebaixar impostos, taxes, perquè la gent hi pugui accedir.

És època de rebaixar impostos?

Sí, si ha de generar llocs de treball, sí. Una cosa compensa l'altra. Parlo de rebaixes als empresaris que vinguin a l'ajuntament per crear feina. Els impostos, no volem pujar-los. Ni tampoc baixar-los. Ara n'anul·larem algun dels que hi ha fixats.

Com quin?

Els que governen van crear una taxa d'entrada de vehicles que fa que paguis tot i no tenir gual. No és l'època d'aquestes coses.

Serà època de pactes?

Ho serà. Estem oberts a tot. Mentre s'adaptin al nostre programa, no tenim inconvenient amb ningú.

L'objectiu és recuperar l'alcaldia?

Sí, sí. Som l'alternativa de govern. Mentre recuperem la gent que ens va perdre la confiança al 2007, pel desgast de vint anys. Cal recuperar el nostre votant emprenyat.

L'Escala, aquest cop, té més regidors elegibles. Com creu que pot variar el panorama?

Pensem que quedarà més repartit. Vam fer un càlcul amb el resultat de les darreres eleccions i, en comptes de quedar 3 i 6, quedaria 5 i 7, que vol dir més a prop dels socialistes.

La campanya pot canviar el panorama?

La campanya ha de ser neta i tothom ha de defensar el seu programa. Nosaltres farem campanya neta i en positiu. Fer campanya bruta no serveix perquè després has de pactar.

Quines característiques té la seva llista?

Tenim molts independents, molta joventut. Els tres primers som empresaris. El 4 i el 5 són d'un perfil més tècnic, joves i molt ben preparats. Tenim també representació de les diverses entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.