Política

Una majoria de cares noves

L'alcalde, Joaquim Ferrer (CiU), i els independents del GAMP són les úniques formacions, d'entre vuit, que repeteixen candidat

L'actual alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, és de les poques cares que tornen a ser candidats en les properes eleccions municipals. Ferrer intentarà revalidar la majoria absoluta que CiU ha ostentat aquest mandat i que els ha permès governar amb tranquil·litat. El PSC presenta Enric Flamerich, que substitueix Josep Albert Petit com a cap de llista. Flamerich va ser regidor de govern durant l'etapa liderada per l'exalcalde Pere Almera. Per part d'ERC, l'actual regidora Montse Gual relleva Damià del Clot al capdavant de la llista. Dins de les files d'ICV-EUiA, Jordi Bartrolí agafa el relleu de Roger Solé al davant dels ecosocialistes. El PP vol passar full de l'escissió del seu antic cap de files local, Abraham Cobo, que a mig mandat va passar a ser regidor no adscrit i aposta per Jaume Marfà.

Pel que fa als tres partits que presenten candidatura i que actualment no tenen representació consistorial, la CUP posa al capdavant Luard Silvestre, que substitueix Enric Galocha, candidat de la formació independentista el 2007. Per la seva banda, Solidaritat també concorrerà als comicis locals de Vilassar de Mar amb Norbert Llaràs com a candidat. Finalment, l'oferta de propostes electorals es completa amb el Grup d'Acció Municipal Progressista (GAMP). Aquesta formació és la que també repeteix cap de llista en la figura de Jordi Garcia, que opta a l'alcaldia per quarta vegada. Totes tres formacions es mostren convençudes de poder fer-se un forat en l'atapeït arc municipal.

Així doncs, els ciutadans de Vilassar de Mar que vagin a les urnes el proper 22 de maig podran escollir entre vuit propostes diferents. Alguns dels reptes que el nou Ajuntament haurà d'afrontar amb vista al proper mandat seran l'acabament i posada en marxa de les noves dependències del mercat municipal o la construcció d'un pas entre l'avinguda Carles III i Lluís Companys.

La implantació de la ronda del Maresme també serà un dels projectes en què, tot i ser d'àmbit supramunicipal, el govern local haurà d'estar a sobre, ja que tindrà una incidència en majúscules en el territori, l'economia i la mobilitat de Vilassar de Mar.

LES CLAUS
Nou mercat municipal.
Aquest nou mandat serà clau per acabar la construcció d'aquesta infraestructura tan reclamada. Actualment els paradistes estan instal·lats en unes dependències de caràcter provisional.
Pas per salvar la riera.
Unir l'avinguda Carles III i Lluís Companys salvant la riera és una proposta que la majoria de partits creuen necessària.
Ronda del Maresme.
Com altres poblacions de la comarca, Vilassar de Mar es veurà afectada per aquesta obra que ha aixecat molta controvèrsia al territori. Assegurar un bon accés de l'autopista cap al Mercat de la Flor serà un dels punts per tenir en compte per no malmetre el negoci d'aquest clúster.
Jaume Marfà
PP
62 anys. Es presenta per primera vegada, substituint Abraham Cobo.
Luard Silvestre
CUP
25 anys. Aquest mestre és el candidat més jove.
Joaquim Ferrer
CiU
46 anys. Espera poder revalidar la majoria absoluta.
Norbert Llaràs
SI
43 anys. És el primer cop que el partit es presenta.
Jordi Garcia
GAMP
57 anys. Aquest independent es presenta per quart cop.
Enric Flamerich
PSC
35 anys. Substitueix Josep Albert Petit com a cap de llista. Actualment és regidor.
Montse Gual
ERC
30 anys. Actualment és regidora i substitueix Damià del Clot.
Jordi Bartrolí
ICV-EUiA
35 anys. Aquest tècnic municipal relleva Roger Solé com a cap de llista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona