Política

JOSEP MAYORAL

CANDIDAT DEL PSC A L'ALCALDIA DE GRANOLLERS

“Han estat quatre anys de transformació”

L'alcalde diu que és el mandat amb més inversió i que s'han complert els compromisos, malgrat la crisi econòmica

Vol reactivar l'economia amb innovació

Josep Mayoral (Granollers, 1954) es presenta per segon cop com a candidat. És llicenciat en ciències econòmiques i des del 1987 regidor a l'Ajuntament. Reelegit candidat amb el suport de tota l'agrupació local, Mayoral afronta amb il·lusió el nou repte.

Josep Mayoral és alcalde de Granollers des del 2004, quan va agafar el relleu de Josep Pujadas, amb qui havia estat regidor des de l'any 1987. Aquesta és la segona vegada que es presenta com a candidat.

Quin és el balanç de govern d'aquests quatre anys.

Han estat quatre anys de transformació de la ciutat. Hem invertit més que mai. Ha estat el període en què s'han fet més inversions d'esquerres que mai. Hem fregat els 250 milions d'euros entre les aportacions de l'Estat, de la Generalitat, les inversions privades i les pròpies inversions municipals. Hem fet un gran esforç amb la construcció de nous equipaments, la renovació del teixit urbà, la transformació de l'espai públic. Els canvis que s'han fet a la pell de la ciutat també han servit per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. El balanç és positiu.

Quina és la situació econòmica de l'Ajuntament?

Vam començar el mandat de manera expansionista i, de cop i volta, la crisi va fer canviar el ritme. Al costat de la transformació també hi ha la preocupació per la situació econòmica. Gran part de les inversions en obra pública també han servit per fer de motor econòmic. Hem fet molta inversió. Hi ha hagut un canvi de prioritats durant el mandat però l'Ajuntament segueix amb els comptes equilibrats. Estem patint, com tots, però mantenim un pressupost equilibrat. No perdem de vista els grans elements de renovació de la ciutat, que hem seguit impulsant, també hem fet un esforç extraordinari per ajudar la gent que pitjor ho estava passant. Hem acompanyat els emprenedors, la cultura. S'han posat les bases per al futur, perquè hi havia projectes i propostes. També s'està tirant endavant Can Muntanyola, el Centre de Serveis Avançats a les Empreses. Hem obert camins en temes d'educació. Granollers és una ciutat compromesa, amb l'educació entesa de manera cívica. Aquest mandat ha estat clau perquè la ciutat ha presidit durant mig mandat la xarxa de ciutats educadores de l'Estat. També reivindiquem la construcció del país, de Catalunya, a través del món local. Veiem amb preocupació les retallades en sanitat que s'estan anunciant i reivindiquem el paper dels ajuntaments en aquest procés, com a factor essencial, perquè també som govern.

Quines són les prioritats?

La reactivació econòmica, que s'ha de fer des de la innovació. Després, la defensa dels drets socials. Volem millorar els serveis sanitaris i veiem amb preocupació el moment actual. Nosaltres no assistirem com a espectadors en una situació que ens preocupa. Creiem que fa falta diàleg. No tots els territoris són iguals. A l'hora de retallar un serveis, que segur que s'han d'ajustar, s'ha de buscar el consens. Reclamarem aquest consens. És imprescindible que el món local participi en aquest diàleg. S'ha de reclamar que es governi des de la proximitat. Hem de reforçar les polítiques educatives i culturals. Aquesta ciutat té infraestructures, pot garantir espais de creativitat. Hem d'acompanyar els més febles, les persones que tenen aquesta dificultat i que no poden seguir el ritme, com ara la gent gran. Parlem també de seguretat i convivència. L'espai públic és per passejar d'una manera tranquil·la. Quan parlem de polítiques d'inversió pública parlem de polítiques de qualitat. És la cobertura del ferrocarril, la de trencar barreres arquitectòniques. També hi ha el projecte d'eliminar l'estació de ferrocarrils, que ens dóna una gran possibilitat transformadora en aquesta zona.

Com valora la majoria absoluta?

A la ciutat li ha anat bé tenir governs sòlids, il·lusionats i preparats. Són moments per prendre decisions, dubtant poc. Volem ser un govern fort, tenim el mateix equip que hi ha ara i la llista també conté el germen de la renovació. Són gent preparada.

Quin ha estat el paper de l'oposició?

Hem buscat el diàleg permanent. Hem mirat de governar amb la mà oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.