Política

Puig creu que les afirmacions de Delort confirmen que “va ser un error” posar Saura a Interior

Considera que no va ser adient posar “gent que no creu en la policia a dirigir la seguretat del país”

Creu que l'exsecretari de seguretat pública s'ha tret “una espina clavada” de l'època en què ICV es va fer càrrec de la conselleria

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha considerat que les declaracions de l'exsecretari de Seguretat Pública Joan Delorten una entrevista als diaris AVUI i El Punt demostren que tenia una “espina clavada de l'època de Joan Saura al capdavant de la conselleria d'Interior”.

“És la seva versió del que va viure”, ha puntualitzat en una entrevista a Ràdio 4, en què li ha agraït que durant aquesta època mantingués l'autoestima del cos.

Segons Puig, Delort tenia previst fer aquestes declaracions fa temps però volia esperar a culminar el procés de sortida del càrrec, que va mantenir durant setmanes un cop Puig va assumir la titularitat del departament després de les eleccions del novembre.

Per Puig, aquestes declaracions confirmen que va ser “un greu error posar a gent que no creu en la policia a dirigir la seguretat del país”.

Delort, que segueix a Interior com a assessor, ha assegurat que amb la polèmica de les càmeres de seguretat a les comissaries durant l'època de Joan Saura al capdavant d'Interior alguns van voler presentar els Mossos d'Esquadra com una “mena de caverna de malfactors i torturadors” i que en aquests últims quatre anys els Mossos “van tocar fons”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.