Política

Pitarch: gràcies per les explicacions

EL CANYARET

Agraïsc sincerament les explicacions de Pitarch i Hostalet en resposta a la meua petició de clarícia sobre els vuit anys de govern del PP a Silla, això, sí, presidits pel Bloc i EU. Però, en realitat, no era aquesta classe d'explicació la que jo demanava. El poble de Silla ja és sabedor del que va fer cadascú, ho va jutjar fa quatre anys i tot indica que no li va agradar ni un pèl. Les minories que es varen aliar amb el PP (Bloc, UV i EU) foren durament castigades a les urnes. Per això ara no volen ni parlar-ne de l'assumpte.

La meua reflexió busca en realitat analitzar les accions de govern més destacades d'aquella espècie de pacte del pollastre. Vegem la primera. Per què la construcció de l'edifici conegut com el multifuncional fou finançada d'una manera absolutament il·legal, quasi una malversació? La il·legalitat la va fer el quadripartit i la va posar Baixauli en mans de la justícia i, com que aquest tenia raó, el contracte firmat va ser tombat creant un bon embolic. Ara, ni tenim multifuncional ni sabem com acabar les obres, ni com pagar al contractista. De qui és la responsabilitat? Del virtuós imaginatiu que gestionava la hisenda local o de Baixauli, que va denunciar l'embolic? Tan difícil els resultava a uns i altres arribar a un acord abans de fer-ho tot en un muntó? No sé perquè, però, ni el govern quadripartit, ni els seu regidor d'hisenda, ni Baixauli demostraren altra cosa que la seua tossuderia i falta de capacitat de diàleg. Em podeu explicar això?

La piscina coberta podia ser motiu d'orgull per al poble de Silla. Però, les referències que tinc són que la construcció fou un monument a la matusseria. Hi ha defectes a les instal·lacions que ofenen els bons professionals del gremi. Qui ha pagat les rectificacions del desastre? Algú ho hauria d'explicar. Per altra banda, sembla ser que a Silla no hi ha prou usuaris del poble, lo que converteix la instal·lació en inviable des del punt de vista econòmic. La conseqüència és que la piscina ha esdevingut una forta càrrega per al pressupost municipal. Ho sabien això els membres del govern (el PP i els alcaldes que l'acompanyaven) o ni tan sols ho tenien estudiat? Si ho sabien, quina previsió feren per cobrir les despeses que no fora crear un forat a la caixa municipal? Organitzar i administrar bé la hisenda local comporta evitar aquestes coses i, si vols piscina i no tens diners per mantenir-la, veges primer d'on els trauràs o de què retallaràs per no crear un dèficit que afegir al que ja suporta l'Ajuntament. Això, des del meu punt de vista, no és precisament senyal de bona administració.

La gran obra del quadripartit (repetim, el PP i els alcaldes aliats) és el sistema d'evacuació d'aigües pluvials de tot el poble. Cada dia que passa l'exhibeixen cofois. Però, un examen somer dels resultats ens deixa amb la mosqueta passejant-se pel nas. En línies generals, l'eixida d'aigües pluvials de Silla (i d'Alcàsser, que també ens les envien del poble veí), està prevista per dos llocs: un, al nord de la població, a l'altura del Camí del Mas de Baix; un altre, des de la Rambleta i carrer de Sant Roc, buscant el Camí del Port i algun camí més dels que van cap a la marjal. El primer, que havien d'haver acabat fa temps, estan paralitzades les obres (coses la Generalitat que governa Camps, del PP, que no li paga al contractista) i no sabem ni com ni quan s'acabaran. Però, el que sí que han fet és un parell de basses enormes vora pista, enfront dels primers edificis de l'avinguda d'Alacant. Diuen que per laminar les trompades d'aigua i deixar-la anar a poc a poc cap a la marjal. A les bases creixerà vegetació, s'estancarà l'aigua, probablement, i s'amuntegarà matèria sòlida de la que porten les aigües, encara que siguen pluvials. Qui haurà de netejar i mantindre les instal·lacions? Amb quins recursos es pagarà la despesa? Podran evitar que es multipliquen els mosquits durant l'estiu? La meua pregunta és: per què no han fet les bases mig quilòmetre més avall, en direcció a la marjal, lluny de la població? Per si això no fora poc, aquest desaigüe va a parar al tancat del Mill a un sequiol que no té eixida. Quan s'inunden els camps d'arròs, diuen que l'Ajuntament pagarà els danys causats als llauradors arrossers. Algú hauria d'explicar si és que no hi havia altra solució, cosa que jo negue: es podia haver fet d'una altra manera sense gastar més diners.

L'altra part dels desaigües, la que ve de la Rambleta i de Sant Roc és més problemàtica encara. Resulta que han fet només una fase i les galeries, tan grans que cap un home dret, no tenen eixida a cap de lloc. Falta construir l'eixida i no saben ni com ni quant ni qui ho ha de fer. Tres anys el poble potes en l'aire, i jo pregunte si quan torne a ploure fort, el final de la Rambla i el carrer de Sant Roc no acabaran nedant com fins ara.

Finalment, reconec que les explicacions de Pitarch i Hostalet han estat oportunes, si més no, en un aspecte. Ara ja sé que les burles, el menyspreu i fins i tot els insults que vaig haver de suportar quan en representació dels socialistes de Silla intentava formar una coalició d'esquerres i nacionalista evitant la formació del quadripartit, allà per l'any 1999, no eren escopinades a la meua cara, sinó que anaven destinades a Baixauli. El parell de coces al cul de Romeu, tampoc no era per ell. El destinatari era també Baixauli.

Llàstima no haver-ho sabut des del primer dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.