Política

El BLOC reclama millores educatives per a Dénia

Josep Crespo i Joan Mascarell presenten les propostes en matèria d'Educació i demanen la inclusió dels estudis de dansa en l'actual conservatori i l la construcció d'un tercer institut

El BLOC de Dénia ha presentat les propostes en matèria d'Educació que inclourà en el seu programa electoral per a les Eleccions Municipals del pròxim 22 de maig. Josep Crespo i Joan Mascarell, han remarcat que les propostes no es mesuren per la seua grandària, sinó que reclamen que es cobrisquen les necessitats bàsiques educatives i, en aquest sentit, han criticat que a Dénia hi haja infraestructures a mitges o centenars d'alumnes en barracons.

Pel que fa a la política educativa de la ciutat, Josep Crespo ha criticat les deficiències actuals, com ara la necessitat del tercer institut o els col·legis de la Xara i Jesús Pobre. A més, Crespo ha destacat la gran feina que va fer el BLOC en la darrera legislatura de la qual formava part i que el nou govern no ha continuat.

Tots dos candidats han proposat la inclusió dels estudis de dansa en l'actual conservatori de música i han reclamat el condicionament d'aquest centre. El Bloc de Dénia proposa integrar en un mateix edifici els estudis professionals de música i dansa i crear així un conservatori professional, davant la demanda dels aficionats a la dansa d'un centre d'estudis oficial d'aquesta disciplina a la ciutat i les deficients condicions en les quals es troben els alumnes de l'actual conservatori professional de música.

Sense canviar de disciplina, també s'ha proposat la restitució de la plaça de professor de música itinerant que fa uns anys existia a Dénia, que ocupava Pep Sendra, i que consistia en realitzar diverses xerrades en els centres educatius de la ciutat i que tenia competències municipals. En aquest sentit, el BLOC també ha volgut deixar veure la seua aposta per la cultura popular i les tradicions, amb la proposta de crear assignatures optatives als centres per tal que l'alumnat puga recuperar oficis perduts, aficions o esports autòctons.

Joan Mascarell ha fet esment a la necessitat immediata d'un tercer institut de secundària i batxillerat a la ciutat. També hi ha hagut referències a les mancances als col·legis de la Xara i Jesús Pobre o a l'endarreriment en l'ampliació de l'IES Maria Ibars.

Quan a la UNED, Mascarell ha manifestat la preocupació del BLOC en el seu manteniment i ha plantejat la necessitat d'aquesta institució per a la ciutat i per a la comarca.

El BLOC també proposa crear una xarxa de transport públic i gratuït que arribe a tots els centres educatius de tots els nivells, siguen públics, privats o concertats. D'aquesta manera es potenciaria la sostenibilitat mediambiental, es contaminaria menys, i segurament es guanyaria temps.

Finalment, s'ha parlat de l'aposta del BLOC per la creació d'una xarxa pública d'escoletes 0-3 anys que facilite la conciliació de la vida familiar i laboral sense que supose un gravamen econòmic a les famílies. Els xiquets, durant aquest període, si decideixen ingressar en el sistema educatiu, tenen igualment dret a acudir a escoles on siguen atesos per professionals degudament qualificats i preparats i que hagen sigut triats pels seus mèrits i no per la amistat o grau de parentesc amb el propietari/a de la guarderia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alex Salmond
Exlíder de l’SNP i fundador del partit de l’Alba

“Escòcia serà independent abans de deu anys”

Londres
Narcís Llinàs
Alcalde de Llagostera (Junts)

“He vingut aquí a treballar, que és el que he fet tota la vida”

Llagostera
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona