Política

Compromís impugna la candidatura de Rita Barberà davant la Junta Central

La presència de dones en la llista del PP de València no arriba per poc al 40% marcat per la llei, sinó al 39,9%

La junta de zona ha rebutjat la seua queixa

La Coalició Compromís ha recorregut a la Junta Electoral Central la desestimació per part de la junta de zona de la seua impugnació de la llista del PP a les eleccions municipals de València “per incomplir la llei d'igualtat”, segons la diputada Mònica Oltra. Igual que ahir va fer amb la llista del PP a Elx, Compromís assegura que la candidatura de València, encapçalada per Rita Barberá, no reserva almenys un 40% dels llocs a dones.

En concret, la presència de dones en la llista arriba al 39,9%: 13 candidates enfront dels 20 candidats.

Ens pareix lamentable que un partit com el PP, que a hores d'ara és majoritari a la ciutat, haja presentat una llista fora de la legalitat. Ara bé, atesa la situació judicial dels màxims dirigents del PP, no ens estranya que l'incompliment de la llei siga una de les seues màximes”, ha criticat Oltra.

Compromís justifica la seua petició d'impugnació per només una dècima percentual en l'escrupolositat de la llei electoral en uns altres aspectes, com ara la barrera del 5%. “No compartim els criteris de la junta de zona perquè entenem que tots els percentatges que marca la LOREG en reiterades sentències deuen ser assolits. És a dir, que el 4,99% dels vots d'una candidatura municipal no serveix per obtindre representació perquè la llei fixa com a mínim el 5% dels vots vàlids emesos, sense no tindre en compte els decimals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.