Política

La crisi protagonitza la campanya

Les eleccions municipals a Riudoms arriben després de quatre anys de majoria absoluta de CiU. Josep Maria Cruset, alcalde actual, espera revalidar els resultats amb una llista que compta amb gent de tot el poble, “tant des de l'àmbit geogràfic com social”. CiU porta al programa projectes com ara la nova escola municipal, pendent només de l'aprovació del pressupost de la Generalitat. Cruset també assenyala la creació d'ocupació a través de l'empresa pública com un dels puntals de la campanya. Pel que fa a les retallades anunciades per la Generalitat, creu que no els passaran factura perquè “les municipals són les municipals”.

El PSC, que el 2007 va perdre un dels tres regidors del 2003, espera mantenir els dos regidors restants, millorant els resultats. Tant Marcel·lí Garriga, cap de llista del PSC, com Francesc Xavier Làzaro, alcaldable per ERC, expliquen que els programes no inclouran grans projectes. “El programa es basa en persones, no en equipaments” sentencia Làzaro.

El PP espera recuperar la representació a l'Ajuntament que va aconseguir l'any 2003 amb una llista liderada per Marc Junivart.

LES CLAUS
Tendència nacional.
El PSC espera desmarcar-se de la tendència que, en l'àmbit nacional, va fer caure el tripartit de la Generalitat, mentre que ERC assumeix que en patiran els efectes. CiU, en canvi, creu que les retallades del govern de Mas no els passaran factura en clau municipal.
Votants.
Les eleccions del 2007 van suposar una davallada en el nombre de vots de tots els partits a excepció de CiU, una tendència que els partits opositors volen capgirar.
Crisi.
Els partits aposten, en els seus programes electorals, per centrar-se a recuperar l'economia a escala municipal.
Josep Maria Cruset
CiU
Els convergents opten per crear ocupació a través de l'empresa pública.
Francesc Xavier Làzaro
ERC
ERC aposta per pal·liar l'impacte dels impostos municipals en les economies familiars.
Marcel·lí Garriga
PSC
El PSC vol mantenir els dos regidors actuals i millorar els resultats.
Marc Junivart
PP
Els populars esperen recuperar la representació a l'Ajuntament que van perdre el 2007.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.