Política

argentona

CiU aparta del govern el regidor que marxa a TxA

La decisió ve motivada pel pas de l'actual edil convergent de Promoció Econòmica, Miquel Mendoza, a les files del soci de govern i deixa l'executiu local en minoria

El pas de l'actual regidor de Promoció Econòmica de CiU, Miquel Mendoza, a les files de TxA – el soci de govern de CiU a Argentona– ha provocat malestar entre els nacionalistes. Per això, CiU ha decidit moure fitxa i apartar Mendoza del grup municipal convergent. Amb aquesta decisió, el govern municipal queda en minoria a poques setmanes de les eleccions. El cap de files de CiU –i primer tinent d'alcalde–, Ferran Armengol, va comunicar ahir per carta aquesta decisió tant a Mendoza com a l'alcalde d'Argentona, Pep Masó (TxA). “A l'alcalde li faig saber que aquesta persona –Mendoza– ja no forma part del govern municipal”, va explicar Armengol. En la mateixa missiva, el cap de CiU al govern també demana que Mendoza passi a ser regidor no adscrit dins del consistori. Armengol va manifestar la “falta de confiança” cap a Mendoza: “No es pot estar en el grup de CiU i al mateix temps figurar en les llistes d'una formació amb què s'ha de competir en les pròximes eleccions.” D'altra banda, Miquel Mendoza va afirmar que segueix estant “al servei del programa que al seu dia van signar TxA i CiU”. No obstant, Mendoza sí que va manifestar el seu desacord “amb el tarannà del senyor Armengol”.

LES FRASES

No es pot estar en el grup de CiU i, al mateix temps, en les llistes d'una formació amb què s'ha de competir
Ferran Armengol
portaveu de CiU a l'Ajuntament i primer tinent d'alcalde
Seguiré estant al servei del pacte entre TxA i CiU tot i no compartir el tarannà d'Armengol
ç
Miquel Mendoza
regidor de promoció econòmica

“El pacte no perilla”

A banda de situar l'executiu local en minoria, l'expulsió de Mendoza del grup municipal de CiU deixa en la incertesa de qui dirigirà la cartera de Promoció Econòmica en el que queda de mandat. L'alcalde d'Argentona, Pep Masó (TxA), va voler deixar constància que “el pacte de govern no perilla”. Segons Masó, “el govern quedarà prou sòlid per arribar als acords necessaris per al darrer ple”, que està previst per al dia 16 d'aquest mes. Tot i això, a dia d'avui, l'alcalde encara no ha valorat qui assumirà la cartera de Promoció Econòmica. “En el moment oportú anunciarem qui assumeix aquesta cartera”, va assegurar l'alcalde, que no va descartar que, a falta de poques setmanes per a les eleccions, pugui ser ell mateix qui se'n faci càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.