Política

caldes d'estrac

CiU convoca un concurs d'idees per refer el passeig

El PSC consulta a la junta electoral si la convocatòria és correcta a pocs dies de les eleccions; la considera electoralista i critica que es faci sense pressupostar els 3.000 euros per al guanyador

L'anunci de la convocatòria del concurs d'idees per refer el passeig dels Anglesos es va fer públic ahir al web municipal. El primer a reaccionar ha estat el PSC, a l'oposició, que ja ha portat el tema a la junta electoral per saber si s'ajusta a la normativa l'anunci d'aquesta convocatòria a pocs dies de les eleccions. La portaveu socialista, Rosabel Cantenys, es va mostrar sorpresa, ja que assegura que en cap moment s'havia plantejat des del govern la possibilitat de fer un concurs d'idees. “Ha sortit com un bolet i amb molta flaire electoralista”, critica. El fet que la convocatòria atorgui un primer premi al guanyador de 3.000 euros i la possibilitat d'un accèssit de 1.000 euros és un altre motiu de crítica des de l'oposició, ja que abans s'hauria de preveure dins el pressupost municipal.

El concurs d'idees

Els interessats tenen fins a sis mesos per aportar les seves propostes de reforma d'aquest tram del litoral, que va des de la platja de les Barques fins al límit amb el poble veí de Sant Vicenç de Montalt. Tal com es recull en el plec de clàusules, el concurs ha d'aportar propostes per solucionar la convivència entre el pas de vehicles i l'espai de passeig dels vianants, així com els accessos a la platja i als carrers. S'ha de tenir en compte l'eliminació de barreres arquitectòniques, així com espais d'ombra i materials de fàcil manteniment. El govern planteja el concurs d'idees com a avantprojecte del que pugui ser la reforma de la façana marítima i es reserva el dret, si ho considera oportú i es compleixen els requisits, d'encarregar el projecte al guanyador.

Al final d'aquest mandat, el govern ha fet un primer pas en la reordenació de la façana litoral i va adjudicar un altre cop les guinguetes del passeig, que hauran de ser reformades aquest mateix estiu. La reurbanització del passeig dels Anglesos és una llarga reivindicació dels veïns que viuen a primera línia de mar.

LA XIFRA

3.000
euros obtindrà el guanyador del concurs, a més d'un accèssit, que també es dota amb 1.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
turquia

Turquia confirma el seu interès a formar part del grup BRICS de Rússia i la Xina

barcelona
estats units

Arrestada una exassessora d’una governadora per vincles amb la Xina

barcelona
Estat espanyol

El ministre José Luis Escrivá serà el nou governador del Banc d’Espanya

Barcelona
iran

L’Iran va executar a cent persones a l’agost, segons una ONG

barcelona
líban

Detenen l’exgovernador del Banc Central libanès, sospitós de corrupció

barcelona
estat francès

Macron continua sondejant noms per a primer ministre

barcelona
crisi migratòria

Moren 12 migrants en un naufragi al canal de la Mànega

barcelona
judicial

El Suprem confirma l’arxivament de la causa del Tsunami

barcelona
Política

El PP salva de la destitució al president del Parlament balear

barcelona