Política

Hola, col·lega

Resposta cordial a Lluís Martínez Benaches

Encara que entre Lluís Martínez, per un costat, i Pitarch i Empar Hostalet, per l'altre, ja s'ho han dit tot, o siga que cadascú ha dit el que ha volgut i que el primer es donà per satisfet amb l'explicació que el quadripartit es formà contra Baixauli i no contra Romeu, ni contra ell, Lluís continua demanant-se per tres coses: sobre la “il·legalitat” del multifuncional; sobre la piscina; sobre les obres de pluvials. Aquesta vegada li contestarem els dos alcaldes del quadripartit, afegint-li alguna informació, com a col·legues, que li serà útil.

El multifuncional era i és una necessitat per a Silla; a falta de recursos propis, s'obtà per fer l'obra a canvi d'uns solars industrials, que és com han actuat tots els municipis valencians en les mateixes circumstàncies, sense que mai l'oposició de cap poble ho haja protestat, a excepció de Silla (contra el govern quadripartit) i Gandia (contra el govern PSOE-Bloc). La llei valenciana diu que el sòl municipal s'ha de destinar a habitatges socials, com feia el quadripartit amb el sòl urbà, però en aquest cas es tractava de sòl industrial. Baixauli ho denuncià i el jutge li donà la raó, i gràcies a això Silla no té el multifuncional i el mateix Baixauli s'ha hagut d'empassar el marró que ell provocà, per ràbia. Havia estat advertit que si persistia podria passar el que ha passat, i ell no féu ni cas. També se li recordà que quan era alcalde l'oposició li'n passà més d'una “il·legalitat” (concretament, a l'Alteró), i ell, ni cas. Evidentment, ara no ha sabut com eixir-se'n de l'atzucac en què ell mateix es posà. La culpa és d'ell i no del quadripartit.

Sobre la piscina creguérem que era una necessitat social i la férem, com en el seu moment es féu el velòdrom, o el poliesportiu. Totes les instal·lacions costen de mantindre, evidentment, col·lega. Els problemes del seu manteniment, així com els defectes ocults que hagen aparegut, eren competència de l'actual govern d'afrontar i de solucionar. Això és així, tant a Silla com a tot arreu del món, i Lluís ho sap. Baixauli no ho ha fet, probablement per mala voluntat, i ha deixat que la instal·lació es deteriorara i és ell qui ha de donar explicacions.

Finalment, sobre les obres de pluvials no anem a entrar en detalls, perquè en aquest tema el quadripartit seguírem el projecte que havia iniciat precisament Paco Romeu, amb el mateix enginyer que ell havia contractat. Estem d'acord amb Lluís Martínez que les obres estan parades injustament, però en això ja no té res a veure el quadripartit, sinó la Generalitat i l'ajuntament.

Per tant, ja està, Lluís. Suposem que podem deixar-ho així i començar a parlar del futur, o siga del dia 23 de maig, l'endemà de les eleccions. Guanye qui guanye i es forme el govern que es forme, el que podem fer, si vols, és mantindre un bon rotllo. Algú que no ha estat alcalde, però sí regidor dels nostres respectius partits, s'ha manifestat a favor d'integrar-se en una mena d'òrgan oficiós i crític de polítics jubilats. A Silla i al seu govern municipal els vindria molt bé, per a començar a veure les coses amb tranquil·litat i objectivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.