Política

El futur és el turisme

Desapareixen els grups independents del panorama polític i el duel electoral es farà entre els quatre clàssics: CiU, el PSC, ERC i ICV-EUiA. CiU lluitarà per obtenir el seu tercer mandat, en què repeteix candidat com el PSC

Josep Antoni Frias Molina intentarà revalidar l'alcaldia per CiU, però aquesta vegada no hi haurà pacte amb el regidor del grup Hostalric Cívic, ja que no es presenta. També repeteix com a cap de llista el candidat del PSC, Enric Nualart, i també membre de l'equip de govern com a regidor de Benestar Social. Les cares lleugerament renovades les posa ERC, amb Lluís Tubau al capdavant, que passa del número dos del 2007 a substituir Joan Maria Serras, que s'ha guardat un simbòlic darrer lloc en la llista dels suplents. ICV-EUiA, estrena candidat amb Francisco Andrés Martínez Marín, que substitueix Maria Salud Zanon com a cap de llista. Aquest ha estat un mandat amb poques discussions polítiques a peu de carrer, tal com reconeix el candidat del PSC. També reconeix el lideratge indiscutible de Frias, quan afirma que li ha faltat equip.

Quant al futur, hi ha unanimitat que cal vertebrar-lo econòmicament al voltant del turisme, aprofitant el potencial paisatgístic i arquitectònic, en aquest cas especialment per l'atractiu de la muralla. Aquesta població de la Selva va viure molts anys al voltant de la indústria tèxtil, actualment en ple declivi. En aquest mandat s'han acabat les obres de restauració, que no s'han pogut completar per l'oposició d'alguns veïns –pocs– a enderrocar les construccions que hi havien afegit. L'alcalde mateix reconeix que el model industrial ja no els funciona, i per això ha impulsat projectes com ara el centre gastronòmic Domus Sent Soví al servei de la indústria agroalimentària. També aposten tots per mantenir els serveis.

LES CLAUS
Crisi tèxtil.
La indústria tèxtil havia estat el motor econòmic d'aquesta població d'uns 4.000 habitants. El seu declivi els obliga a fer canvis d'estratègies.
La muralla.
Un atractiu per potenciar el turisme.
Josep Antoni Frias
CiU
És alcalde des del 2007 i va quedar a un regidor de la majoria absoluta. Ha governat amb un pacte amb els independents.
Lluís Tubau Isern
ERC - AM
Substitueix Joan Maria Serras al capdavant de la segona força política amb tres regidors. El 2007 era el número dos i ha estat a l'oposició.
Enric Nualart
PSC
Històric militant del PSC, ha estat regidor durant aquest mandat de l'àrea de Benestar Social a partir del pacte de govern que van fer CiU, el PSC i ICV.
Francisco Andrés Martínez
ICV - EUiA
El 17 de febrer passat va ser escollit cap de llista i és la primera vegada que intentarà arribar a l'alcaldia. Substitueix Maria Salud Zanon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià aprova “plans operatius” en plena tensió amb l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El Jovent Republicà també dona un “sí crític” i confirma la investidura d’Illa

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona
tribunals

Rebutgen amnistiar possibles delictes vinculats a subvencions de la Diputació de Barcelona

barcelona
europa

Bulgària s’encamina a les setenes eleccions generals en tres anys i mig

barcelona
europa

Alerta màxima a Grècia per un “possible atemptat” a un objectiu israelià

barcelona