Política

CASTELLAR DEL VALLÈS

El PSC allarga la mà a la resta de partits

L'únic requisit per pactar és el respecte al seu decàleg de propostes

Per Giménez, la crisi fa obsolet tot tacticisme

El candidat del PSC i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, es mostra obert a pactar, de manera total o parcial, en cas de ser la força més votada, amb qualsevol dels partits que concorreran en les pròximes eleccions municipals. L'únic requisit que posa a l'hora d'arribar a acords és que les formacions subscriguin totes les propostes incloses en el seu Decàleg per impulsar el Castellar del futur, que engloba, en 10 punts, les línies mestres del seu programa electoral. “Més que un programa, això és un contracte, i allarguem la mà a tothom que vulgui treballar en aquest mateix sentit. Hem de demostrar als ciutadans que els polítics ens podem entendre i no ens estem barallant tot el dia, i més quan hem de superar la crisi”, va dir el cap de llista socialista.

Per ell, “atesa la situació econòmica i les retallades que està aplicant la Generalitat, s'ha d'anar més enllà del tacticisme polític i de qualsevol tipus de prejudici, fins i tot l'ideològic”. En aquest sentit, Giménez està convençut que “el moment d'establir les condicions dels pactes no és el dia 23, sinó ara”. L'alcaldable no creu que l'oferta sigui un símptoma de debilitat, malgrat haver hagut de governar en minoria, ja que el fet d'haver aprovat els últims quatre pressupostos amb adhesions de partits diferents, al seu entendre, deixa la capacitat de lideratge socialista “fora de qualsevol dubte”.

Giménez entén que “es pot buscar el consens” sobre punts del decàleg, malgrat que pensa que respon a “un model de govern determinat que busca mantenir la cohesió social”. En concret, el document fa referència a enfortir les bases del benestar social, a millorar els equipaments, a impulsar l'economia productiva, a fomentar l'ocupació, a executar les infraestructures de comunicacions, a la seguretat ciutadana, a la mobilitat urbana, a preservar l'entorn, a fomentar la vida associativa, i a reorganitzar l'estructura municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.