Política

El govern d'unitat, a debat

La diversificació per respondre a la crisi del complex químic centra la preocupació dels tres partits que ara conformen un govern de consens, que tampoc té garantia de continuïtat

La crisi química i alhora l'impuls que ha suposat l'activació del viver d'empreses, marquen el futur d'un mandat en què estarà primer en joc la reedició del govern d'unitat de Flix, fórmula que els protagonistes, CiU, PSC i ERC, valoren bé, però sense assegurar-ne la pervivència.

Els socialistes confien a consolidar el valor afegit que aporten algunes empreses que han aterrat a Flix i que això sigui “un punt d'inflexió” per al municipi, i auguren una campanya suau entre tres líders nous lliures de ressentiments polítics.

El fitxatge d'Estela per part de CiU i la seva vinculació a un grup que al seu torn ha estat etiquetat de procementiri nuclear va obrir un dels pocs ítems polèmics. La cap de llista, però, advoca per una consulta popular en el cas que Flix hagi de prendre posició respecte a l'MTC. Centra el seu discurs en el fet que hi ha “molta feina a fer” de dinamització econòmica i social al marge de la llei de barris, i proposa un govern més proper a la ciutadania, en què cada regidoria obri la seva comissió. ERC vol també potenciar el turisme emergent de Flix i assegurar el suport a la tradició esportiva, cultural i musical del municipi.

LES CLAUS
Quatre anys sense oposició.
El govern d'entesa entre les tres formacions ha donat inversions al municipi, que el PSC xifra en 40 milions. Els socialistes ofereixen un acord per Flix per prolongar el consens. CiU vol que mani qui tingui més vots.
La crisi del sector químic.
Els candidats veuen en el viver d'empreses, un dels pocs de l'Ebre que és municipal, una oportunitat d'or per equilibrar la pèrdua de llocs de treball a les plantes químiques.
Alcaldables immaculats.
Els tres són nous. Es rifa el testimoni de figures com el socialista Antoni Sabaté o el republicà Pere Muñoz.
Marc Mur
PSC
Va ser regidor entre el 1991 i el 2003, amb Antoni Sabaté d'alcalde. També és exdiputat provincial. És advocat en exercici i tècnic en administració local.
Josefina Carranza
ERC-AM
Debuta en substitució d'un pes pesant: Pere Muñoz. És historiadora i fa només dos anys que va tornar a Flix per instal·lar-s'hi com a fornera.
Montserrat Estela
CiU
També és el primer cop que fa el pas cap al front polític. CiU la va fitxar quan era portaveu de la plataforma Volem Viure a Flix. Té 45 anys i és llicenciada en dret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.