Tremosa insta Montilla a admetre que a Europa cal defensar Catalunya

CiU proposa la descentralització de l'IVA com a mesura per abordar la crisi

Tremosa va exigir ahir una «rectificació» a Montilla, que ha criticat obertament l'«obsessió» de CiU i ERC per traslladar els seus «problemes» a Europa i prioritzar l'eix nacional. El candidat de la federació va instar el president de la Generalitat a fer una «crida als catalans» perquè el 7 de juny votin amb l'objectiu de «defensar Catalunya» a l'eurocambra, perquè «Europa es construeix a partir dels interessos locals». Tremosa també va carregar contra la «fictícia divisió entre dretes i esquerres» que el PSC ha erigit com la seva màxima estratègica. «La crisi econòmica no és de dretes i les solucions no són d'esquerres», va rematar.

CiU, precisament, va començar formalment la campanya al matí posant el focus sobre la crisi. Al centre cívic barceloní de l'Ateneu Fort Pienc, amb Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida fent pinya amb Tremosa, el candidat va començar a desgranar el programa econòmic de la federació amb dues propostes. Va proposar un «IVA adaptat a les nacions i regions europees amb capacitat legislativa pròpia», perquè puguin modificar-ne el tipus en alguns productes. Concretament, va citar els bolquers, els llibres i els discos. La tesi de CiU és que en plena crisi és necessari rebaixar la fiscalitat indirecta sobre els productes o serveis bàsics que incideixen en la qualitat de vida dels ciutadans. I és una via, també, per estimular el consum en determinats sectors productius. La mesura, va garantir Tremosa, «no trenca» la unitat de mercat i és perfectament compatible amb la moneda única. La segona proposta que va posar sobre la taula és la creació d'un «compte corrent tributari» que permeti a les empreses descomptar dels impostos els recursos que els deu l'administració.

Mas, per la seva banda, va defensar la «solidesa» del discurs econòmic de CiU, que se cenyeix al perfil acadèmic de Tremosa i que serà la columna vertebral de la campanya. Duran va carregar contra la falta d'estratègia de l'Estat per combatre la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona