Política

mataró

Baron diu que l'ampliació del port és clau per a l'economia

El candidat del PSC proposa una estratègia conjunta i amb visió comarcal per solucionar la pèrdua de sorra a les platges

Confia que es desencalli el futur passeig marítim cap a Llavaneres

L'ampliació del port de Mataró és, segons el candidat del PSC, Joan Antoni Baron, la punta de llança que ha de servir per convertir el front marítim en un nou motor econòmic. “Nosaltres hem treballat des de sempre amb aquest objectiu, tot i que alguns se n'hagin apoderat i reclamin la seva exclusivitat”, va apuntar.

L'alcaldable va recordar que el projecte preveu construir 400 amarraments nous i que, a diferència dels existents, la intenció és que siguin de rotació, però també unes noves drassanes on ara hi ha la platja situada a ponent de les instal·lacions portuàries.

Baron també es va referir a un dels problemes que arrossega la comarca i que és la pèrdua de sorra de les platges per les llevantades. En aquesta línia, va reclamar una política conjunta de tots els municipis afectats per evitar que cadascú “faci la seva guerra”. “I les solucions que les determinin els tècnics”, va afegir-hi el cap de llista. El PSC també es proposa aprofitar “els 10 hectòmetres cúbics d'aigües residuals que actualment van a parar al mar cada any”. Conscients que la qualitat de les aigües marines és imprescindible per treure totes les potencialitats de la façana litoral, Baron va reclamar a l'Agència Catalana de l'Aigua l'adequació de la depuradora per poder fer el tractament terciari de l'aigua i reaprofitar-la per regar, per exemple, l'espai agrari de les Cinc Sènies o recarregar els aqüífers de la riera d'Argentona.

Tot i admetre que ara mateix són moments difícils per fer grans inversions, Baron confia que en un futur es pugui veure connectat també el passeig marítim de Mataró amb el de Cabrera, d'una banda, i el de Llavaneres, de l'altra.

En aquest sentit, va assenyalar que el que tenen més coll avall i es podria executar quan les administracions responsables disposin de prou finançament és el que va cap a Sant Andreu de Llavaneres i que inclou la reurbanització de la zona del Callao, una passera per sobre de la riera de Sant Simó i un camí de vianants fins al poble veí. Pel que fa als usos de l'edifici de l'antiga Escola Universitària del Maresme, que està situat a primera línia de mar i que ara està mig buit, el candidat aposta per convertir-lo en un gran equipament vinculat a la salut i els esports nàutics.

Un altre dels projectes que els socialistes consideren que és clau per al desenvolupament del front costaner és fer desaparèixer l'actual N-II i cobrir la via del tren. La proposta, en el primer cas, implica convertir la carretera en una via urbana, però també que el trànsit es desviï pels futurs laterals de l'autopista C-32. Pel que fa al ferrocarril, Baron va recordar que l'alternativa és la línia orbital.

LA FRASE

El front marítim i la condició marinera és una gran oportunitat econòmica per a la ciutat
Joan Antoni Baron
candidat del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.