Política

arenys de munt

Puigcercós denuncia un atac de CiU a l'àmbit públic

El candidat d'Arenys de Munt Joan Rabasseda assegura que caldrà aprimar l'administració local i mancomunar serveis amb municipis veïns, durant l'acte central d'Esquerra al Maresme

El president d'ERC, Joan Puigcercós, va ser ahir al vespre a Arenys de Munt, bressol de les consultes independentistes, on va situar el seu partit com a garant del respecte a la cosa pública. “Existeix un debat de fons de menysteniment de la cosa pública, d'allò que és de tots, d'allò que gestiona la política”, va dir. I va posar com a exemples determinades operacions urbanístiques i la insubmissió en la llei del tabac o en els límits de velocitat. Però també en les famoses retallades del govern de la Generalitat sobre la sanitat i l'educació. “Arraconen les escoles perquè consideren que el model que fa falta és el privat”, va etzibar en relació amb les polítiques de CiU, que va considerar pròpies d'un corrent d'“individualisme neocon”. “ERC ha d'obrir el debat sobre la coresponsabilitat de la cosa pública, i per això aquestes eleccions són molt importants”, va dir el màxim responsable del partit, en un acte a la sala municipal arenyenca.

Un acte en el qual va estar acompanyat dels principals candidats de la comarca. El cap de llista a Pineda, el diputat Pere Aragonès, va advertir que en aquest proper mandat caldrà corregir errors d'una política urbanística expansiva, mentre que el president comarcal i alcaldable a Alella, Andreu Francisco, va destacar el caràcter municipalista de la formació republicana.

El deute més gran

“És cert que a Arenys de Munt tenim un lloc al mapa des de la consulta, però també el tenim pel fet de tenir el pressupost més baix i el deute municipal més gran per habitant de tot el país”. La frase és de l'alcaldable republicà, Joan Rabasseda, que va assegurar que el seu grup aspira a governar. Per fer-ho, presenta un programa de regeneració econòmica basat en l'aprimament de l'estructura municipal i arribar a acords amb altres municipis per mancomunar serveis. “Hem tingut uns gestors que han estirat més el braç que la màniga”, va declarar el cap de llista arenyenc.

Rabasseda també va parlar de propostes concretes. Un programa de mobilitat estudiantil per a joves, l'impuls d'un centre de dia per a la gent gran o la creació de la brigada jove, un cos format per joves de 16 a 18 anys que es dediquin a temps parcial durant els estius a arranjar la via pública, donant un cop de mà als operaris municipals. “Hem de fer un salt endavant, i per fer-lo és necessària la nostra presència al govern”, va concloure.

LA FRASE

A Arenys de Munt tenim el pressupost més baix i el deute més gran per habitant de tot el país
Joan Rabasseda
alcaldable d'erc a arenys de munt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

El líder demòcrata de la cambra baixa evita donar suport explícit a Biden

BARCELONA
política

Rovira desinflama la crisi interna a ERC i reclama un debat constructiu

barcelona
Guerra a Gaza

Biden suggereix progressos en les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona
Regne Unit

El govern britànic avançarà les alliberacions per evitar el col·lapse de les presons

Barcelona

Desestimen la petició de posar una pantalla per la final de l’Eurocopa

GIRONA
judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

barcelona
RÚSSIA

Putin avisa Kíiv sobre atacs amb armes dels aliats endins del territori rus

BARCELONA
política

El Suprem no admet les denúncies contra Yolanda Díaz per reunir-se amb Puigdemont a Brussel·les

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

El PSOE amplia a 2,7 punts el seu avantatge sobre el PP, segons el CIS

BARCELONA