Política

diari de campanya

A captar el vot infantil

Dia 8. Ara els partits sembla que busquin el vot infantil perquè tots menys el PP organitzen espectacles infantils, xocolatades o la presència de mags a les seves “paradetes” de repartiment de propaganda.

Ja sé que els més petits no voten i aquestes festes no són més que un reclam per portar-hi les famílies i mentre la quitxalla es distreu, els grans hauran d'escoltar als polítics i entomar tot tipus de gadgets electorals, sobretot paperetes i compromisos per als propers quatre anys.

La guia del proper cap de setmana ens situa aquests festivals a la plaça Sant Francesc per ICV, a la cruïlla entre els carrers Carme i Magdalena pel que fa a ERC, el PSC al parc de les Vies i a la Rambla Ferran i a la parada de CiU al pati de les Comèdies.

Aquests reclams familiars i l'anunci per als propers dies dels actes centrals de cada formació en indica que la campanya segueix un ritme “in crescendo” i enfoca amb més força la recta final de la setmana vinent. Doncs som-hi!

Per cert, els debats segueixen (i encara en queden uns quants!). Ahir tocava el torn a les ràdio RAC1 i UA1. En ambdós casos em van servir de despertador (els van emetre a les nou del matí). Es van repetir discursos ja coneguts, però ens van deixar algunes perles i duets. Inma Manso, del PP, segueix entossudida a marcar de ben aprop a Àngel Ros, del PSC. Una discussió darrera una altra, com els “Roper”. Ahir li va dir que era “molt lleig mossegar la mà que li dóna de menjar” en referència al PSOE i el candidat socialista gairebé es pujava per les parets per aquesta confusió entre partit i institució. “Senyora, jo em dec als lleidatans. Són ells qui em paguen i no el PSOE”, li va respondre Ros. I és que Manso segueix fil per randa una campanya del PP pensada com avantsala de les generals.

Un altre duet el formen Montse Bergés, d'ERC, i Ramon Camats, d'ICV, que no paren de donar-se la raó continuament. Com una parella de “fets” o idees.

Pel que fa a les propostes i accions del dia d'ahir en destaquen un muntatge original de Ros fet amb centenars de fotos dels seguidors que té al Facebook, mentre el candidat lamentava la mala imatge de la ciutat que dona l'actual oposició amb les continuades crítiques al seu govern. També va anunciar una residència d'avis a Pardinyes o la reforma del carrer Roger de Llúria.

Joan Ramon Zaballos, de CiU, va presentar propostes en infraestructures acompanyat del conseller Recorder. Per tant, autovia a Tarragona per apropar el port, corredor ferroviari del Mediterrani, potenciar l'aeroport o front comú per millorar els serveis de l'alta velocitat ferroviària.

Inma Manso es va comprometre a revisar alguns carrers que tenen direcció única i que assegura que el canvi ha perjudicat a molts comerciants. Per cert, seguim sense sentir al número dos, Salvador Puy.

Montse Bergés va prometre un IMAC com una fàbrica d'idees, un congrés de cultura popular i un pla estratègic en aquest àmbit.

Finalment, ICV va reclamar la reforma definitiva del mercat del Pla per comercialitzar els productes de l'Horta de Lleida, ajudar a l'emprenedoria femenina amb més microcrèdits i, un cop més, dures crítiques a les retallades que aplica el govern d'Artur Mas.

Demà més!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.